Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 01. 12:11, vasárnap | Helyi
Forrás: www.csabaimerleg.hu

A Lencsésin tartott fórumot Szarvas Péter

A Lencsésin tartott fórumot Szarvas Péter

Szarvas Péter polgármesterrel találkozhattak mindazok, akik részt vettek január 30-án, a Lencsési lakótelepen tartott lakossági fórumon.

A Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda szervezésében éltre hívott eseményen Baran Ádám, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület nevében emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy 2013-ban pályáztak sikeresen a József Attila lakótelepen közösségformálás céljából. Ennek köszönhetően jött létre az a iroda, mely most otthont adott a rendezvénynek. Mint megtudtuk, eddig több mint 3 ezer embert értek el programjainkkal, s szolgáltatásaikat is egyre többen igénybe veszik.
Szavas Péter bevezetőjében a polgármesterré választása óta összegyűjtött tapasztalatairól szólt. A jelenlévők megtudták például, hogy a Szarvas Péter vezette testület már 120-nál is több döntést, határozatot hozott. A városvezető kiemelt céljai között szerepelnek a kampányban is megfogalmazott gondolatok, így a munkahelyteremtés, a gazdaságélénkítés, a vállalkozásokkal való eredményes kapcsolattartás, a járda- és útépítések folytatása, valamint a Csaba Kártya bevezetése, illetve a sportlétesítmények fejlesztése. A polgármester elmondta, örül annak, hogy Békéscsabán sok és aktív civil szervezet működik, velük is arra törekszik, hogy élő legyen a kapcsolat.
- Figyelmes, nyitott polgármester szeretnék leni ezért, ha csak időm engedi, igyekszem a legtöbb meghívásnak eleget tenni, valamint a közvetlen találkozásokra, az ilyen jellegű fórumokra is szívesen jövök, hiszen itt mindenki őszintén elmondhatja véleményét, felteheti kérdéseit – hallhattuk a polgármestertől, aki a következőkben minden érdeklődő felvetésére reagált.
A legtöbben saját lakókörnyezetük fejlesztését sürgették. Többen is eljöttek például a Magyar utcából, ahol a beszámolók szerint a csatornázás óta rossz az út állapota és a közvilágítás is javításra, bővítésre szorul. A fórumon jelen volt Mácsai Sándor Békéscsabai Víziközmű Társulat vezetője, aki elmondta, a projekt kivitelezői a befejezést követő öt évig kötelesek elvégezni a garanciális munkákat, így azok, akiknek ilyen problémáik vannak még bejelentést tehetnek a PIU-irodán.
Egy hölgy a Lencsési lakótelep bizonyos járdainak állapotát kifogásolta. Vélekedése szerint balesetveszélyes helyzeteket okozhatnak a rossz járdák, hiszen babakocsival, kerékpárral is közlekednek ezeken.
Egy másik csabai lakos a Veszei kertekben lévő út megerősítését kérte a polgármestertől, mert mint mondta, rossz időjárás esetén szinte lehetetlen kijutni innen.
Szarvas Péter néhány kérdésre azonnal választ tudott adni, mások kapcsán azt ígérte, utána néz az ügyeknek, és a lehetséges megoldásokról ezt követően tájékoztatják a fórum résztvevőit.

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.