Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A PM vizsgálatot követel a dohányellátó koncesszió ügyében

A PM vizsgálatot követel a dohányellátó koncesszió ügyében

A Párbeszéd Magyarországért vizsgálatot követel, az Állami Számvevőszékhez és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul a Continental-csoport dohányellátó koncessziókra vonatkozó pályázati győzelme miatt.

Az ellenzéki párt szerint a koncesszió súlyosan károsítja az államot.

A PM szombaton, az MTI-nek küldött közleményben azt írta: "a Continental-csoport győzelmével a Fidesz a Simicska utáni új oligarchák egyikét, Sánta Jánost gazdagítja". Hozzátették: "Lázár János haverja, Sánta János számítógépén született korábban a trafiktörvény is".

A párt felidézte: a Continental-csoport 20 évre, évi 600 millióért kapta meg az üzletet, miközben a versenytársak évi 6 milliárd forint koncessziós díjat ajánlottak. "Az állam összesen több tízmilliárdnyi bevételről mondott le Lázár János kebelbarátja javára" - írták.

A párt szerint az ügylet nem szolgál másra, mint Sánta cégének feltőkésítésére. Azt írták: Sánta "már meg is hálálta a pénzt: 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Magyar Nemzet utódjának szánt Napi Gazdaságból, amely hű szócsöve a Fidesznek"

Címkék: dohány, koncesszió, PM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.