Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az ÁSZ elkészítette „Gazdasági Alkotmányát”

Az ÁSZ elkészítette „Gazdasági Alkotmányát”

AzÁSZ Gazdasági Igazgatóságaegységes szempontok szerint összesítette a feladatkörét érintő külső adatszolgáltatási kötelezettségeit, mely támogatja a tervezhető és kiszámítható feladatellátást, növeli az intézményi működés hatékonyságát.

Az ÁSZ Gazdasági Igazgatósága – a folyamat-optimalizációs szempontokra figyelemmel – áttekintette és a „Gazdasági Alkotmány” elnevezésű dokumentumban egységes szempontok szerint összesítette a feladatkörét érintő külső adatszolgáltatási kötelezettségeit a pénzügyi és számviteli, a vagyonkezelési és üzemeltetési, valamint a munkaügyi és bérszámfejtési tevékenységekhez kapcsolódóan.

A „Gazdasági Alkotmány” megalkotásának fő célja az ÁSZ „gazdasági életéhez” kapcsolódó gazdasági tevékenység normáinak, az ÁSZ gazdálkodó szervezete működéséhez kapcsolódó, jogszabályokon alapuló, eseti és rendszeres külső adatszolgáltatások rendjének meghatározása, valamint az adatszolgáltatások időtérképének elkészítése volt. További célkitűzésként fogalmazódott meg a határidőtartással összefüggő kockázatok minimalizálása, a vezetői számonkérés támogatása, valamint az előkészítési és előterjesztési folyamatok tervezhetővé, kiszámíthatóvá tétele a műveleti idők meghatározásával.

Az ÁSZ a „Gazdasági Alkotmány” által rögzített adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének módját és rendjét normatív belső szabályai közé is beillesztette a Gazdasági Igazgatóság Ügyrendjének kiegészítésével.

A jogszabályi változásoknak megfelelően folyamatosan karbantartott, aktualizált „Gazdasági Alkotmány” elősegíti a jogszabályoknak megfelelő intézményi működést, valamint tervezhetővé és kiszámíthatóvá teszi a Gazdasági Igazgatóság feladatkörében kötelezően ellátandó adatszolgáltatási feladatok határidőben történő végrehajtását, továbbá nyomon követhetővé, kontrollálhatóvá teszi az előkészítési és előterjesztési folyamatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.