Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 19. 16:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Az MNB felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységét

Az MNB felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységét

Felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Európa Brókerház Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét a befektetési vállalkozásban való minősített befolyásszerzés jegybanki engedélyezéséig, de legfeljebb hat hónapig - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

A jegybank egyúttal jelezte: ha a minősített befolyásszerzésig meghatározott határidő eredménytelenül telik el, visszavonja az Európa Brókerház engedélyét.
A közlemény szerint a felfüggesztés időtartalma alatt az Európa Brókerház nem köthet szerződéseket újabb ügyfelekkel, és meglévő ügyfeleivel szemben sem vállalhat új kötelezettséget. Hatályos szerződéseiből eredő kötelezettségeit ugyanakkor köteles teljesíteni, azaz végre kell hajtania az ügyfelek nyitott határidős pozícióinak lezárását, illetve az azok kockázatának minimalizálását - így a nyitott pozíciók fedezését - célzó, továbbá az utalási és transzfer megbízásokat is - írja az MNB. A felfüggesztés kiterjed a befektetési vállalkozás határon átnyúló tevékenységére is.
A közlemény szerint a jegybank egyúttal elutasította az amerikai székhelyű World Systems Market Inc. (WSM) engedélykérelmét az Európa Brókerházban való minősített befolyásszerzésre.
Az MNB a tájékoztatás szerint felszólította a kérelmezőt, hogy a határozatának kézhezvételétől számított 3 hónapon belül adja el jogsértő módon megszerzett tulajdonrészét, és erről haladéktalanul tájékoztassa az MNB-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.