Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 29. 01:01, csütörtök | Helyi
Forrás: csabaimerleg.hu

Bíró János: Nekünk mindenki fontos

Bíró János: Nekünk mindenki fontos

Bíró János mindig tevékeny életet élt. Aktív korában dolgozott az építőiparban, pár évig Németországban, majd családi vállalkozást indított a kereskedelemben, amit ma már fiai visznek tovább. Nyugdíjas korában viszont a közéletben

– Mikor kezdett komolyabban érdeklődni a politika, a közélet iránt?
– 2002 óta vagyok a Fidesz tagja, hat éve lettem a nyugdíjas tagozat elnöke. Amikor megszűntek a tagozatok, úgy gondoltuk, hogy továbbra is össze kellene fogni a sok tettre kész embert, ekkor alakítottuk meg a Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesületét, amelynek én lettem a vezetője. Folyamatosan dolgoztunk, előadásokat szerveztünk, és nem titkoltan a polgári oldalt támogattuk, a polgári értékeket képviseltük.
– A tavalyi választáson, a testület új tagjaként, ön az 1. számú választókerület képviselője lett. Milyen tervekkel indult, és mit tapasztalt az elmúlt pár hónapban?
– A képviselőtársaim bíztattak, hogy sokat dolgoztam már, időszerű lenne ezt a tudást képviselőként is kamatoztatni. Elindultam és nyertem a körzetemben, ma elmondhatom, igazi kihívás, nagyon sokrétű a képviselői munka. Folyamatosan keresnek az ott lakók, van, aki a kátyús utakat, van, aki a kerékpárút állapotát, a köztéri világítás hiányosságait teszi szóvá, de a földes utak és a vízelvezető árkok miatt is vannak gondok. Gerla külön kis faluként működik, amely az ott élők szerint eddig nem kapott kellő figyelmet. Fájó pont a gerlaiaknak a kastély és környékének állapota, jó lenne ide egy közpark, úgy gondolom, közmunkások bevonásával lehetne javítani a jelenlegi helyzeten. A focipályánál nincs öltöző, és sok helyen rosszak az utak. A város keretei végesek, de amiben tudok, igyekszem segíteni. Ugyanakkor el kell mondani, hogy a körzetben élők gondosságán is múlik, milyenek az állapotok, nagyobb odafigyeléssel nem lenne például betemetett vízelvezető árok.
– A korábbiaktól eltérően mostantól Jaminában, és az észak-keleti városrészben is van részönkormányzat, ez utóbbinak ön az elnöke. Mi az új részönkormányzat célja?
– A Lencsésin évek óta jól működik a részönkormányzat dr. Ferenczi Attila vezetésével. A lakossággal való jobb kapcsolattartás, a problémák hatékony és gyors megoldása végett vetettem fel, hogy alakítsunk az észak-keleti városrészben is részönkormányzatot, amelynek feladata a gerlaiak és a megyeriek segítése. Megyernek Hanó Miklós alpolgármester a képviselője, aki szintén a részönkormányzatunkat erősíti. Nekünk mindenki fontos, azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben nagyobb figyelmet kapjon ez a két városrész is.
Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.