Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 21. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Drónokkal kísérletezik a svájci posta

Drónokkal kísérletezik a svájci posta

A német után a svájci posta is kísérletezik a pilóta nélküli repülő szerkezetek (drónok) általi csomagkézbesítéssel. Az első kísérletekre már a nyáron sor kerül, a cél a drónok használhatóságának kifürkészése mind üzemen belül, mind a kézbesítésben - erősítette meg a Sonntagsblick című lap értesülését a posta szóvivője.

A svájci posta a Swiss légitársaság teherfuvarozási részlegével és a Matternet dróngyártóval közösen végzi a kísérleteket.

Ma még nem tudni, hogy a svájci posta fog-e valaha is drónokat használni - mondta a szóvivő, Bernhard Bürki.

A drónos csomagkézbesítés ötlete nem új, először - 2013 végén - az Amazon webáruház vetette fel, de a Google is végez kísérleteket, és már a német posta is túlvan az első próbakézbesítéseken: a múlt vége óta gyógyszereket küld vele Juist északi-tengeri szigetre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).