Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 02. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Húszból 19 csokinyúl megugorja a mércét

Húszból 19 csokinyúl megugorja a mércét

Általában néhány száz forinttal tévesztik meg a vásárlókat a kereskedők – derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a húsvéti ellenőrzései nyomán. A március elején elindult fokozott vizsgálat során 477 üzletben ellenőriztek a hatóság szakemberei, ebből 218 esetben találtak valamilyen rendellenességet, ezek leginkább apróbb szabálytalanságok voltak – ismertette az eredményeket Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Rendkívül súlyos szabálytalanságok nem voltak, a legtöbb probléma az árfeltüntetéssel és az akciós termékekkel akadt – mondta Kiss Anita. Hozzátette, a kifogásolási arány 46 százalékos volt, a szabálytalanul eljáró 218 üzlettulajdonosra összesen 7, 5 millió forintnyi büntetést szabtak ki.

Egyre több korrekt kereskedő van, évről-évre csökken a szabálytalanságok száma – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. Koszorús László kiemelte, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakállamtitkársága továbbra is kiáll a fogyasztókért. „Különös figyelmet fordítunk a szezonális, jelen esetben a húsvéthoz kapcsolódó ellenőrzésekre, ezért a Hatóság szakemberei kiemelten ellenőrizték a húsokat, tojásokat, valamint a csokinyuszik minőségét” - fogalmazott. Hozzátette, az ellenőrzések eredményei elérhetők a www.nfh.hu honlapon.

A csokoládé figurák ellenőrzése során 20 termékből, 19 felelt meg a Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumának vizsgálatán. Egyedül a „NICOLE CHOCO® Tejcsokoládé nyúl figura” nem felelt meg a jogszabályi követelményeknek, ugyanis az engedélyezettnél jelentősen több növényi zsírt tartalmazott. Ezt a terméket levették a polcokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.