Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 15. 16:19, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei RFK

Kiállítás nyílt a közlekedési témájú gyermekrajzokból

Kiállítás nyílt a közlekedési témájú gyermekrajzokból

Békéscsabán, a Csaba Centerben tekinthetik meg az érdeklődők az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság pályázati kiírására Békés megyéből érkezett alkotásokat.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a nagy múltú „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Békés megyében 81 általános iskolából és 90 óvodából 4 624 rajz érkezett a városi rendőrkapitányságokra. A rendőrkapitányságok székhelyein megtartott kiállításokat követően, 2015. április 14-én Békéscsabán, a Csaba Centerben nyílt meg az a tárlat, amelyen az érdeklődők megtekinthetik a zsűri által legjobbnak ítélt rajzokat. A megnyitó a békéscsabai Evangélikus Óvoda „Csodavár” csoportjának előadásával kezdődött, majd Kovács Ágnes, a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházának elsőéves hallgatója énekelt. Ezt követően Gnandt János festőművész elmondta: minden rajzot egyenként megnéztek. A szép kivitelű és fontos üzeneteket hordozó munkák közül nehéz volt kiválasztani a megyei kiállításra, illetve az országos zsűrizésre kerülő alkotásokat.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Veress Hanna, aki a békési Fürkész Központi Óvodába jár. Rajzának címe: „A rendőr bácsi segít a gyermekeknek az átkelésben”. Az alsó tagozatos általános iskolások munkái közül Veres Virág, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulójának „Közlekedj okosan!” című alkotása bizonyult a legjobbnak. A felső tagozatos kategóriában pedig Barna Ágnes, a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja ért el első helyezést „Fényben, időben…” című rajzával.

Az ünnepségen Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője adta át a helyezetteknek járó díjakat. Az óvodásoknak és általános iskolásoknak számos intézmény, cég és vállalkozás ajánlott fel összesen 49 különdíjat. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a Békéscsabai Jókai Színház, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Hírlap, a Csaba Televízió, a Vár-játék Áruház és a Csaba Centerben működő játszóház is támogatta a gyermekek szabályos közlekedésre nevelését célzó kezdeményezést.

A díjak átadását követően megnyílt tárlat 2015. április 20-áig látható a Csaba Center földszintjén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.