Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 01. 12:13, vasárnap | Helyi
Forrás: mti.hu

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Elérhető a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a jelentkezők a változásokról a www.felvi.hu oldalon tájékozódhatnak. A felvételi kérelmeket február 15-ig lehet benyújtani.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint minden jelentkezőnek akkor is újra érdemes áttanulmányoznia a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézte azokat az említett honlapon.
Jelezték: 2015 szeptemberétől öt képzési területen (műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok) indulnak olyan szakok, amelyek keretében lehetőség van a duális képzést választani. Ezt a lehetőséget minden esetben lábjegyzetben jelölték a meghirdetéseknél. A vállalati partnerek listája szintén megtalálható táblázatos formában.
A felsőoktatási államtitkárság a duális képzésekkel összefüggésben arról tájékoztatta szombaton az MTI-t, hogy a Duális Képzési Tanács hétfői ülésén 21 felsőoktatási intézmény 79 alapképzési szakra benyújtott kérelmét fogadta el. Az intézmények összesen 30 különböző típusú alapképzési szakot indítanak duális formában, s az alapképzési szakok mellett a Budapesti Corvinus Egyetem próba jelleggel mesterképzést is indít ebben a formában.
Ennek köszönhetően 2015 szeptemberétől akár 1000 hallgató kezdheti meg tanulmányait duális felsőoktatási képzéseken. Az intézmények több mint 350 külső partnerrel (gazdasági szervezettel) kötöttek együttműködési megállapodást, amelyekhez a hallgatók beadhatják jelentkezésüket.
Az OH közleménye szerint az új meghirdetések és az egyéb korrekciók január 30-ával beépültek a felvételi tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvasható a www.felvi.hu honlapon.
Legkésőbb február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával. Ezt követően, február 23-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával, a cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.

bog bhi
MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.