Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 19. 16:25, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Rendkívül ritka, fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban

Rendkívül ritka, fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban

Fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban. A kihalás szélén álló fajból alig ötven példány él még a világon - számolt be a szenzációként tálalt eseményről a spanyol közmédia pénteken.

A cirkusz tájékoztatása szerint az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges. Néhány hónap múlva a cirkusz egyik fő látványossága válhat belőle és mikor elég idős lesz, idomítani is fogják, hogy szerepelhessen az előadásban - fűzte hozzá Ignacio Pedrera, a cirkusz szóvivője.
A cirkuszban nem most született először fehér kölyök: két évvel ezelőtt az anyaállat már világra hozott két kisoroszlánt, ma már mindketten a toledói állatkert lakói. Az anyaoroszlán nem szerepel a cirkusz műsorában, azért tartják, hogy utódokat hozzon a világra, ezzel csökkentve a faj kihalásának esélyét. A szóvivő szerint mindössze ötven fehér oroszlán él a világon, többségük cirkuszban vagy állatkertben.
A fehér oroszlánokról évszázadok óta regélnek az afrikai mítoszok és legendák. El sem hitték létezésüket, amíg 1928-ban sikerült befogni az első példányt. Manapság csak a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban élnek szabadon fehér oroszlánok.
Magyarországon legutóbb májusban érkeztek új fehér oroszlán kölykök az abonyi magánállatkertbe, előtte 2013-ban a Szegedi Vadaspark gazdagodott egy hím és egy nőstény példánnyal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.