Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Május 21. 22:47, kedd | PR

3 tipp a tágasabb fürdőszobáért

3 tipp a tágasabb fürdőszobáért

Ha a fürdőszobánk alapterülete csak néhány négyzetméter, van néhány tipp és trükk, amivel növelhetjük a térérzetet a helyiségben. Nincs semmi nagy titok, a színekkel és fényekkel kell variálnunk.

Valójában lakberendezéssel kapcsolatos alap információkról beszélünk, amelyet bárki elsajátíthat és egy kis stílusérzékkel, jól megválasztott alapanyagokkal és tárgyakkal még egy ablaktalan kis fürdőn is nagyot változtathatunk.

A burkolat kérdés

Fehér, fehér és fehér. Kicsi és sötét fürdőbe világos színek kellenek, de a legjobb választás a fehér burkolat. A fürdőszobába hidegburkolatot javasolnak a szakemberek, mivel a vizes helyiségekben ez az ellenállóbb és jobban, könnyebben tisztítható.

Azonban ma már a hidegburkolatnak számos olyan változata létezik, amely meleg érzetet kölcsönöz, például lehet fahatású is. A padlóval mindenképp játszhatunk, annak nem kell fehérnek lennie. Sőt, ha mindenképp csempézni szeretnénk, még szőnyeget is rakhatunk rá, és nem csak fürdőszobai szőnyegben lehet gondolkodnunk! Nem kell plafonig csempézni, sőt! Vízálló festéket is használhatunk a fürdőszobába, így modernebb hatása lesz a helyiség, főleg, ha egyáltalán nem csempézünk, csak a zuhanyzó vagy a kád falát.

A fürdőszobai lámpaKulcskérdés a világítás. Az okosan elhelyezett fürdőszobai lámpa hangulatosabbá és tágasabbá teheti a fürdőt. Egyrészt kisebb méretű lámpatesteket válasszunk, hogy ne lógjon be túlságosan a térbe és csak annyit rakjunk fel, amennyire tényleg szükség van.

Másrészről pedig ott világítson, ahol szükség van rá. Azaz a mosdó fölött vagy annak két oldalán mindenképp kell fény. Emellett, ha állítható a fényerő és a fény iránya, az plusz olyan jóság, amely sokszor jól jöhet. Olyan fürdőszobai lámpát válasszunk, amely megfelel az vízállósági szabványoknak, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket, hiszen a víz és pára okozhat bonyodalmakat.

Természetesen egyáltalán nem utolsó szempont, hogy milyen a fürdőszobai lámpa stílusa. Trendi, modern darab? Esetleg a klasszikus stílus áll hozzánk közelebb? Vagy inkább spot lámpákban gondolkodunk? Szerencsére ma már olyan nagy a választék a fürdőszobai lámpák terén is, hogy biztosan találunk megfelelő lámpát, bármilyen stílusban is gondolkodunk.

Tükör-kérdés

Ne felejtsük el a tükör kérdéskört. Ha máshol nem is, a fürdőszobában azért mindenképp legyen tükör. Kicsi fürdő esetében nagyobb tükör, ami tágítja a teret. Persze arra érdemes figyelni, hogy ha a stílusa nagyon erőteljes, akkor elviszi a fókuszt, és nem egységes fürdőszobai élményben lesz részünk, ha belépünk, hanem az lehet a benyomásunk, hogy építettünk egy szobát a tükörnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 06. 10:54, péntek | PR

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

A fürdőzés egész évben vonzó tevékenység, de áztatni magunkat egy forró fürdőben mégis komor téli napokon esik a legjobban. Budapest majd tucatnyi termálfürdővel büszkélkedhet.

2019. December 06. 10:52, péntek | PR

Hitel visszafizetés - minél gyorsabban, annál jobb

Vannak pro és kontra érvek a korábbi törlesztési formák mellett, és ezen a téren is mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér: komoly tőke kell a visszafizetéshez idő előtt.