Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 21. 22:47, kedd | PR

3 tipp a tágasabb fürdőszobáért

3 tipp a tágasabb fürdőszobáért

Ha a fürdőszobánk alapterülete csak néhány négyzetméter, van néhány tipp és trükk, amivel növelhetjük a térérzetet a helyiségben. Nincs semmi nagy titok, a színekkel és fényekkel kell variálnunk.

Valójában lakberendezéssel kapcsolatos alap információkról beszélünk, amelyet bárki elsajátíthat és egy kis stílusérzékkel, jól megválasztott alapanyagokkal és tárgyakkal még egy ablaktalan kis fürdőn is nagyot változtathatunk.

A burkolat kérdés

Fehér, fehér és fehér. Kicsi és sötét fürdőbe világos színek kellenek, de a legjobb választás a fehér burkolat. A fürdőszobába hidegburkolatot javasolnak a szakemberek, mivel a vizes helyiségekben ez az ellenállóbb és jobban, könnyebben tisztítható.

Azonban ma már a hidegburkolatnak számos olyan változata létezik, amely meleg érzetet kölcsönöz, például lehet fahatású is. A padlóval mindenképp játszhatunk, annak nem kell fehérnek lennie. Sőt, ha mindenképp csempézni szeretnénk, még szőnyeget is rakhatunk rá, és nem csak fürdőszobai szőnyegben lehet gondolkodnunk! Nem kell plafonig csempézni, sőt! Vízálló festéket is használhatunk a fürdőszobába, így modernebb hatása lesz a helyiség, főleg, ha egyáltalán nem csempézünk, csak a zuhanyzó vagy a kád falát.

A fürdőszobai lámpa



Kulcskérdés a világítás. Az okosan elhelyezett fürdőszobai lámpa hangulatosabbá és tágasabbá teheti a fürdőt. Egyrészt kisebb méretű lámpatesteket válasszunk, hogy ne lógjon be túlságosan a térbe és csak annyit rakjunk fel, amennyire tényleg szükség van.

Másrészről pedig ott világítson, ahol szükség van rá. Azaz a mosdó fölött vagy annak két oldalán mindenképp kell fény. Emellett, ha állítható a fényerő és a fény iránya, az plusz olyan jóság, amely sokszor jól jöhet. Olyan fürdőszobai lámpát válasszunk, amely megfelel az vízállósági szabványoknak, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket, hiszen a víz és pára okozhat bonyodalmakat.

Természetesen egyáltalán nem utolsó szempont, hogy milyen a fürdőszobai lámpa stílusa. Trendi, modern darab? Esetleg a klasszikus stílus áll hozzánk közelebb? Vagy inkább spot lámpákban gondolkodunk? Szerencsére ma már olyan nagy a választék a fürdőszobai lámpák terén is, hogy biztosan találunk megfelelő lámpát, bármilyen stílusban is gondolkodunk.

Tükör-kérdés

Ne felejtsük el a tükör kérdéskört. Ha máshol nem is, a fürdőszobában azért mindenképp legyen tükör. Kicsi fürdő esetében nagyobb tükör, ami tágítja a teret. Persze arra érdemes figyelni, hogy ha a stílusa nagyon erőteljes, akkor elviszi a fókuszt, és nem egységes fürdőszobai élményben lesz részünk, ha belépünk, hanem az lehet a benyomásunk, hogy építettünk egy szobát a tükörnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.