Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 31. 12:55, kedd | Belföld
Forrás: infovárosk

450 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben

450 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben

176 ezer példányban érkeztek meg a magyar középiskolákba a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató matematika és történelem példatárak.

Emellett 280 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből. A Pénziránytű Alapítvány tananyagai idén is ingyenesen jutottak el az iskolákba.

Budapest, 2021.augusztus 31. A holnap kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy a középiskolásoknak szóló tankönyv, az Iránytű a pénzügyekhez legújabb kiadása látványos kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi izgalmasabbá a mindennapi pénzügyi nevelést. A tankönyv kiegészítéseként elkészült a pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy vállalkozói fejezetekkel kibővített e-learning tananyaga is. Az Alapítvány ingyenes, akkreditált tananyagait, az általános iskolásoknak készült Küldetések a pénz világában c. tankönyvet és munkafüzetet, valamint a középiskolások pénzügyi nevelését célzó Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet ebben a tanévben újra 53.000 példányban rendelték meg az iskolák.

Összesen 176 ezer példányban idén is ingyenesen jutott el a középiskolákba a történelemérettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó Történelem és pénzügyek című feladatgyűjtemény a 12. osztályosok számára, valamint a 9. évfolyamot megkezdő diákoknak a Számoljunk a befektetésekkel c. példatár, amely a matematika órákba integrálható pénzügyi neveléshez járul hozzá.

A tavalyi tanévtől a korábban is népszerű 5-8. osztályos matematika példatárak mellett már a 3. és 4. osztályos környezetismeret- és matematika munkafüzetek is tartalmaznak a kisiskolások számára érthető pénzügyi ismereteket. Az általános iskolai, 3-8. osztályos matematika- és környezetismeret munkafüzetekből összesen 237 ezer példányt rendeltek az iskolák a 2021/2022-es tanévre, így ezek a kiadványok is újra széles körben járulhatnak hozzá a diákok pénzügyi neveléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során