Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 10. 17:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

650 településen folytatódik a szúnyogirtás

650 településen folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Dóka Imre közölte: egyebek mellett több kiemelt turisztikai térségben, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál végeznek szúnyoggyérítést.

Az ország nagy részén továbbra is földi eljárással irtják a rovarokat, légi kezeléseket pedig csak a súlyos szúnyogártalommal sújtott térségekben alkalmaznak, az országos tisztifőorvos engedélyével - tette hozzá.

Baranya és Somogy megye néhány településén, a Dráva mentén, a fővárosban, a Csepel-szigeten, a csornai térségben, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében földi kezelést végeznek. Kiterjedt légi beavatkozások pedig Békés és Csongrád-Csanád megyében lesznek.

A rossz idő miatt elmaradt beavatkozásokat pótolják a Tisza-tónál, Dunaújváros, Mosonmagyaróvár és Sopron környékén, valamint Békés megyében - sorolta.

Felhívják a lakosság figyelmét a környezetükben található tenyészőhelyek felszámolására, amivel csökkenthető a szúnyogártalom mértéke. Egy kint maradt virágcserépben, madáritatóban százszámra képesek megjelenni a csípőszúnyogok lárvái, amelyek a jelenlegi meleg időben akár egy hét alatt kifejlődhetnek - ismertette.

A szúnyoggyérítés részletes heti programja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, a https://www.katasztrofavedelem.hu/43/heti-programok menüpont alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.