Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 23. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: infobekescsaba.hu

A BékésWiki szócikkíró verseny 2012 eredményhirdetése

A BékésWiki szócikkíró verseny 2012 eredményhirdetése

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár által meghirdetett 2012. évi BékésWiki (http://bekeswiki.bmk.hu) szócikkíró verseny eredményhirdetésére, díjátadására 2012. április 21-én 14.30-kor került sor.

A BékésWiki, a Békés megyei online helyismereti enciklopédia közösségi alapokon működik a megye közgyűjteményeinek, helytörténészeinek, városvédő és egyéb, a helyismerethez kapcsolódó szervezeteinek, valamint a helytörténet, helyismeret iránt érdeklődők bevonásával.
A versenyre 12 éves kortól csapat és egyéni kategóriában lehetett nevezni. A verseny résztvevői 18 újabb szócikkel bővítették az online helyismereti enciklopédiát.


A csapat kategória helyezettjei:

  1. helyezett: SZPTAI csapat (Bóna Gabriella, Zahorán Bence, Vulgarasz Zoé) szócikkek: Mladonyiczky Béla (szobrász), Szabó Pál Téri Általános Iskola (Békéscsaba)
  2. helyezett: Szó-net csapat (Bartók Gergely, Forgács Barbara, Török Petra) szócikkek: Túzokrezervátum (Dévaványa), D’Orsay kastély (Szeghalom)
  3. helyezett: Apple-core csapat (Birkás Mónika, Paplógó Irén, Törőcsik Tímea) szócikkek: Réthy Lipót (nyomdász), Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Orosháza)

Az egyéni kategória helyezettjei:

  1. helyezett: Korim Viktória szócikkek: Rózsa Fürdő (Tótkomlós), Csabai Kolbászklub Egyesület
  2. helyezett: Fehér Zsolt szócikkek: Bolza-kastély (Szarvas), Szebeny Imre (tanító)
  3. helyezett: Zsombok Tünde Emese szócikkek: Wenckheim Krisztina (1849-1924), Békés Városi Általános Művelődési Központ

Különdíjban részesült csapatversenyben:
A legjobb kisfilmért a D’Orsay kastély szócikk készítői, a Szó-net csapat
A legjobb hivatkozási rendszerrel ellátott szócikkért - Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Orosháza) - az Apple-Core csapat
Különdíjban részesült egyéni kategóriában a legtöbb eredeti forrást tartalmazó szócikkért – Szebeny Imre (tanító) - Fehér Zsolt

A verseny szponzorainak köszönhetően nem csak a díjazottak, de valamennyi résztvevő munkáját jutalmazhatták a szervezők. A díjfelajánlások nagy része olyan értékes Békés megyei vonatkozású helytörténeti és helyismereti kiadvány volt, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható. Ezen túlmenően a szponzorok felajánlásai között számítástechnikai eszközök, múzeumi belépők és városnéző kirándulás is szerepelt.

A BékésWiki szócikkeinek szerkesztése az eredményhirdetést követően tovább folytatódik. A szócikkeket nem csak létrehozói, de más szerkesztők is kiegészíthetik információkkal, képekkel, kapcsolódó irodalommal, hivatkozásokkal stb.

A BMTK örömmel várja a szerkesztői közösség tagjai közé a Békés megye helyismerete, helytörténete iránt érdeklődőket; a tudásuk, ismereteik megosztását szándékozók jelentkezését.

Fotók a díjkiosztóról:

Forrás: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt