Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 03. 18:01, kedd | Bulvár
Forrás: mti

A Házassági történet volt a Gotham Awards legnagyobb nyertese

A Házassági történet volt a Gotham Awards legnagyobb nyertese

Noah Baumbach fájdalmas válásról szóló filmje, a Házassági történet volt a hétfőn Manhattanban megrendezett Gotham Awards díjátadó gála legnagyobb nyertese:

a Netflix-produkció négy trófeát gyűjtött be, köztük a legjobb film díját.

A Variety.com beszámolója szerint a tartalomkésztő és streamingóriás Netflix a keleti parti független filmdíjátadón a tíz díjból hatot szerzett meg produkcióival.

A Házassági történetért Baumbach megkapta a legjobb film díját, de a dráma férfi főszereplője, Adam Driver is díjazott lett. Baumbach vehette át a legjobb forgatókönyv díját, és a Gotham-díjkiosztót szervező Independent Filmmakers Projekt (IFP) tagjai által odaítélt közönségdíjat is elnyerte a filmje.

A legjobb széria díját Ava DuVernay minisorozata, a When They See Us kapta, amely igazságtalanul megvádolt harlemi fiatalokról szól. A legjobb dokumentumfilm díját pedig szintén a Netflix egy produkciója, az American Factory nyerte el.

A legjobb színésznő trófeáját Awkwafina kapta a The Farewell című drámában nyújtott alakításáért. A film egy fiatal amerikairól szól, aki hazatér Kínába, hogy idős nagymamáját gondozza. A színésznő a díját az összes nagymamának ajánlotta, "akik kényeztetnek minket, szeretnek minket és hisznek bennünk".

A 29. alkalommal megrendezett díjátadó gálán két színész, Laura Dern és Sam Rockwell, valamint Ava DuVernay filmrendező és a FilmNation alapító-igazgatója, Glen Basner is elismerésben részesült.

Címkék: díj, film, gotham awards, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.