Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 13. 15:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A hétvégi kamionstopot visszavonásig feloldotta az ITM

A hétvégi kamionstopot visszavonásig feloldotta az ITM

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyar utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Emlékeztetnek: a kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa.

A szakmai szervezetek részben a koronavírus-járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését.

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben.

A folyamatos áruellátás érdekében az ITM a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást.

Mint írták, a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat - írta az ITM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.