Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 08. 07:26, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A hónap közepétől értesít, márciustól vásárol az eszközkezelő

A hónap közepétől értesít, márciustól vásárol az eszközkezelő

A hónap közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő – tudta meg az MTI Hírcentrum.

Az utóbbi két hétben körülbelül nyolcszázan hívták az eszközkezelő információs vonalát, a 06-40-100-444-es számot, Ternyák Edit szóvivő az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának pedig elmondta, hogy az érdeklődők körülbelül negyede Budapestről telefonál, de sok hívás érkezik Pest megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Hajdú-Biharból is.

Az emberek a legtöbbször a feltételekről érdeklődnek, hogy beleférnek-e abba a programba, hogy ingatlanjukat az állam megveszi, de ők ott maradhatnak bérlőként a lakásban. A fizetni már nem tudó, szociálisan rászoruló embereknek lehet ez megoldás.

Fontos változás lehet a korábbiakhoz képest, hogy a bankszövetség javaslatára már az egygyermekesek is esélyesek e segítségre, de ehhez még jogszabályt kell módosítani, hiszen az aktuálisban még két gyerek szerepel. A bankok január 15-től küldik ki a leveleket arról, hogy az ingatlant állami értékesítésre felajánlják.

A szóvivő szerint a programban részt vevő első családok ügye márciusra fejeződhet be – hangzott el a Krónikában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.