Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Szeptember 25. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A jegyzőnő is ott lesz a premieren

A jegyzőnő is ott lesz a premieren

A Jókai Színház menedzsmentjének szándékai szerint a premiert a jövőben valódi társadalmi eseménnyé teszik.

A jelek szerint támogatja az ötletet a városvezetés is, hiszen Vantara Gyula polgármester után, hétfőn délelőtt dr. Szvercsák Szilvia, Békéscsaba jegyzője is megváltotta bérletét a díszbemutatókra.

Dr. Szvercsák Szilvia, városunk jegyzője (jobbról) megváltotta idei premier bérletét (Fotó: Such Tamás)

A Jókai Színház az elmúlt évek során, s a jövőben is olyan találkozási pont kíván lenni, ahol városunk, a megye, valamint a szakmai élet prominens személyei érintkezhetnek, egy-egy tartalmas este után gondolatokat cserélhetnek, megismerkedhetnek egymással. Az idei évad új kezdeményezése a díszbemutató a „Legyen a premier társadalmi esemény” gondolat jegyében született meg. A teátrum így kíván lehetőséget nyújtani a társadalmi, gazdasági élet szereplőinek a találkozásra, melynek az előadásokat követően egy állófogadás ad majd teret. Ezeken a rendezvényeken a színház művészei, a darabok szereplői is részt vesznek.
Békéscsaba polgármestere Vantara Gyula már birtokosa egy premier bérletnek, s hétfőn délelőtt követte őt a sorban dr. Szvercsák Szilvia is. Városunk jegyzője a szervezőirodában váltotta meg bérletét, s érdeklődésünkre elmondta:
- Szeretem a színházat, de elfoglaltságaim miatt eddig kevesebbet jártam, mint szerettem volna, nem tudtam minden darabot megnézni. Mint ismert, az intézmény a megyétől a város fenntartásába került, így még fontosabb, hogy magunk is támogassuk az itt zajló, magas szakmai színvonalú munkát. Ezért is döntöttem úgy, hogy premier bérletet váltok, s remélem, ezt mások is megteszik majd – hallhattuk a jegyzőnőtől. Mint megtudtuk, dr. Szvercsák Szilvia fontosnak tartja a fiatalok színházba szoktatását is, s örömmel újságolta, hogy fia (akivel együtt nézik az előadásokat) már nem kötelező programként tekint a bemutatókra, hanem valóban érdeklődik a színház iránt.
A Jókai Színház idei bérleteiről itt kapnak további információkat.

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.