Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 04. 06:54, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A kormány bevándorlást kezelő javaslatairól szavaznak a képviselők

A kormány bevándorlást kezelő javaslatairól szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén megtárgyalhatja, majd meg is szavazhatja a kormány azon javaslatát, amely egyebek mellett lehetővé tenné a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát.

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kabinet azon javaslatának összevont vitáját bonyolítják le, amely a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmának létrehozása mellett lehetővé tenné tranzitzónák felállítását a határon, továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását annak érdekében, hogy önálló büntetőjogi tényállás legyen a határzár tiltott átlépése, megrongálása, a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása.

A parlament szintén ma fogadhatja el azt a kormánypárti javaslatot, amely egy évvel eltolja a családi kedvezmény igénybevételéhez kötött kötelező adóazonosító-használatot.

A szavazásokat követően a kormánypártok két, illegális bevándorlással kapcsolatos előterjesztéséről tárgyalnak a képviselők.

Ezek egyike új feladatokat és jogosítványokat bízna a honvédségre a határőrizetben, míg a másik arra kötelezné az Országgyűlést, hogy határozatban szólítsa fel az Európai Unió vezetőit a kontinens és polgárai védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő