Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 02. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A lakosságot az utak állapota izgatja a leginkább

A lakosságot az utak állapota izgatja a leginkább

Zelenyánszki Péter, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője invitálta a választópolgárokat lakossági fórumra a gerlai ÁMK tornatermébe, majd másnap az Esély Pedagógiai Központba.

A lakossági fórumokon a szennyvízberuházással és a szennyvízteleppel kapcsolatosan, valamint a várost érintő nagyobb fejlesztésekről, beruházásokról hallhattak tájékoztatást az érdeklődők a víziközmű-társulat, a PIU szervezet, a kivitelező SADE Magyarország Kft. és az önkormányzat szakembereitől.

Zelenyánszki Péter ismertette az elmúlt másfél eredményeit, a Gerlán megvalósult fejlesztéseket, a képviselői alapjából támogatott intézményeket, egyesületeket, rendezvényeket.
A lakosság részéről javaslatok hangzottak el a településrész parkosítására, vonzóbbá tételére, fák ültetésére a horgász tónál, melyekkel kapcsolatban a körzet képviselője támogatásáról biztosította a helyieket.

Sok érdeklődő gyűlt össze mindkét fórumon (Felvétlünk Gerlán kézült)

A gerlaiakat legfőképpen a településre bejövő főút állapota zavarja. Ez ugyanis az állami kezelésben áll. Virág Mihály, a közútkezelő igazgatója elmondta, hogy nem terveztek idénre ekkora volumenű útfelújítást, útépítést. Természetesen az út közlekedhető állapotban van, de vannak hiányosságai. Ezért korábban a képviselő Vantara Gyula országgyűlési képviselő, polgármester segítségét kérte, hogy minél hamarább megvalósuljon az út helyreállítása.

A Vandháti úti fórumon a képviselői beszámolót követően a Natúrpark egyesület részéről Kovács Krisztián ismertette a Békéscsaba – Doboz – Sarkad – Nagyszalonta kerékpárút építésének mérföldköveit, majd a lakossági kérdések következtek. Ezek leginkább az utak felújítására, illetve helyreállítására, valamint a biztonságos és balesetmentes közlekedésre irányultak. Felvetésként elhangzott, hogy nem biztonságos az úttesten az átkelés a gyermeknek, a bicikliseknek, s a babakocsisoknak az „Esély” iskola előtt és az Előre előtt sem. Ide sebességkorlátozó táblát szeretnének a lakók, az Esélyhez pedig zebrát. Opauszki Zoltán a városháza kabinetfőnöke és Csiaki Tamás városüzemeltetési osztályvezető elmondták, hogy muszáj egyfajta sorrendiséget felállítani a feladatok megoldásában, hisz a felújítási igények meghaladják a 4,5 milliárd forintot városi szinten. Sok utat, utcát csak a szennyvízberuházás befejeztével lehet véglegesen helyreállítani.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe