Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 09. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

A MALENKIJ ROBOTRA ELHURCOLTAKRA EMLÉKEZETT A GYULAI NÉMET KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A MALENKIJ ROBOTRA ELHURCOLTAKRA EMLÉKEZETT A GYULAI NÉMET KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A koszorúzással egybekötött megemlékezésen Mittag Mónika köszöntötte az egybegyűlteket.

Megemlékezés a volt huszárlaktanyánál. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

A málenkij robotra elhurcoltakról emlékeztek meg ma délelőtt a Harruckern középiskolánál, a volt huszárlaktanya falára elhelyezett emléktáblánál. A koszorúzással egybekötött rövid megemlékezésen Tóth Tibor szavalata után Mittag Mónika, a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Mittag Mónika beszédében elmondta, a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat évente több alkalommal is igyekszik megemlékezni azokról a gyulai német deportáltakról, akiket 1945. január 10-én hurcoltak el kényszermunkára a Szovjetunióba.

– A legbüszkébbek mégis a novemberben megjelent Malenkij robot című könyvre lehetünk, hiszen a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat, Kovács Lajosné Murvai Zsuzsanna szerkesztő és sok segítő közreműködésével, egy olyan hiánypótló kiadványt jelentetett meg, amire régen vártunk már – mondta köszöntőjében a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

A rendezvények és a kiadvány segítségével az önkormányzat a múlt szörnyűségeire, a megemlékezés fontosságára, valamint arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy még ma is közöttünk élnek azok az emberek és családtagjaik, akik magukon viselik a múlt szenvedéseinek testi és lelki nyomait.

S. E.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: