Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Július 30. 05:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Mercedes új gyára is komplex termelőhely lesz

A Mercedes új gyára is komplex termelőhely lesz

A Mercedes második kecskeméti gyárában is lesz egy karosszéria-, egy felületkezelő és egy új összeszerelő üzem, valamint egy beszállítói ipari park

- ismertette Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke pénteken, az egymilliárd eurós beruházással megvalósuló új autógyár építésének bejelentését követően, a kecskeméti városházán tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a második gyár megépítésével a járműgyártó cég hosszú távú elköteleződést vállal a régióban, és stabil jövőképet tud biztosítani Kecskemét számára.

Christian Wolff elmondta: az új beruházás annak a szaktudásnak az igazolása, amelyet kecskeméti munkatársaik képviselnek. Nyitottságukkal és újító kedvükkel, "kecskeméti szellemiségükkel" viszik sikerre az autógyártást - fogalmazott.

Hozzátette: a helyszínválasztáskor Kecskemét mellett szólt a jó együttműködés is a magyarországi és helyi hatóságokkal. Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere elmondta: a város közgyűlése az elmúlt hónapokban számos olyan döntést hozott, amely által Kecskemét egyre vonzóbb befektetési helyszín. Ide sorolta, hogy fejlődik az infrastruktúra, óvodai férőhelyek jönnek létre, javulnak a lakhatási feltételek, folytatódik a minőségi szakképzés és a felsőoktatási képzés.

Kecskemét bírja a tempót - fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester szerint Kecskemét stabilan fejlődő gazdasági városként ismét felkerült a világ térképére. Azt ígérte, hogy a képviselőtestülettel közösen mindent elkövetnek azért, hogy a város néhány éven belül felzárkózzon ahhoz a lendülethez és dinamizmushoz, amit a Mercedes képvisel.

Címkék: gyár, kecskemét, mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;