Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 05. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A nagyobb pályaudvarokon vizet osztanak

A nagyobb pályaudvarokon vizet osztanak

A hőség miatt péntektől a főváros három fejpályaudvarán és tizenegy nagyobb vidéki vasútállomáson is vizet osztanak - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV-START Zrt. a délelőtti óráktól kezdve ismételten ásványvizet biztosít az utasainak. A nap folyamán a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati és a Budapest-Déli pályaudvaron, a miskolci, a szegedi, a debreceni, a nyíregyházi, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a békéscsabai, a celldömölki és a győri állomásokon lehet majd átvenni az ingyenes ásványvizet a vasúttársaság dolgozóitól. Ezzel együtt a MÁV-START javasolja az utasainak, hogy az utazásukat elegendő mennyiségű ivóvízzel kezdjék meg.
A MÁV Zrt. az országos vasúthálózaton folyamatosan méri a sínhőmérsékletet is, és amennyiben az eléri, illetve meghaladja 45 Celsius-fokot, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. A tartós hőség szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél - 50-60 Celsius-fok között - a pálya deformálódhat - emelték ki, hozzátéve: ez esetben sebességkorlátozást vezetnek be.
A felsővezetékek a nagy meleg hatására megnyúlnak. Emiatt a felsővezeték-szakadás, áramszedőtörés, -sérülés előfordulhat.
Kitértek továbbá arra, hogy a nyári időszakban a Balaton felé a legnagyobb az utasforgalom, így a nyári menetrendben a Balaton déli partján közlekedő kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált, illetve légjavító berendezéssel felszerelt kocsival közlekednek, ezek 380 forintos helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton kétóránként járnak a gyorsvonatok, itt is megjelennek a légkondicionálóval ellátott motorvonatok - tették hozzá.
A vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket - olvasható a MÁV közleményében.
Az országos tiszti főorvos a várhatóan tartóssá váló hőség miatt pénteken 0 órától jövő kedden éjfélig hőségriasztást rendelt el. A napi középhőmérséklet pénteken és szombaton 25-26 fok lesz. Vasárnap határozottabban erősödik a nappali felmelegedés, a hőség hétfőn tetőzik.


bkdi bcl bhi

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás