Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Április 21. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A NAV a lakásépítési támogatási kérelmekről

A NAV a lakásépítési támogatási kérelmekről

Változott a lakásépítési támogatás igénylése iránti kérelem benyújtásához szükséges igazolások kiadása.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban ismerteti: az otthonteremtéssel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 71/2012. (IV.12.) kormányrendelet módosította a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII.6.) kormányrendeletet.
A módosítás értelmében a támogatás igénylése iránti kérelem benyújtásához szükséges, legalább 180 napja folyamatos biztosítotti jogviszony meglétéről szóló igazoló okiratot a megyei kormányhivatalok egészségbiztosítási szakigazgatási szervei állítják ki, a kérelem benyújtását követő 3 munkanapon belül.
A köztartozás-mentességről szóló nemleges együttes adóigazolást továbbra is a NAV állítja ki. Az igazolás kiállítása iránti kérelem (12UK12) bármely adóigazgatóság ügyfélszolgálatán benyújtható személyesen, elküldhető postai úton vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan.
Nem szükséges együttes adóigazolás igénylése, ha az ügyfél szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban.
A hitelintézetek kötelesek elfogadni a rendelet április 13-tól történő hatálybalépését megelőzően a megyei kormányhivatalok egészségbiztosítási szakigazgatási szerve vagy az állami adóhatóság által kiállított igazolásokat is.


ebz gtr
Forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.