Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 25. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

A postákon is alkalmazzák majd a PIN-kód nélküli érintéses fizetések 15 ezres határát

A postákon is alkalmazzák majd a PIN-kód nélküli érintéses fizetések 15 ezres határát

A koronavírus-járvány terjedése miatt hozott kormányzati intézkedések egyike, hogy az egyérintéssel történő bankkártyás fizetés értékhatára a jelenlegi 5 ezer forintról 15 ezer forintra emelkedik április 15-től.

Az intézkedéshez a Magyar Posta is alkalmazkodik - közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére kedden.

A postákon jelenleg sincs szükség ötezer forint alatt a PIN-kód megadására a bankkártyás fizetések esetében, április 15-től pedig a megemelt limit lesz érvényes.

Közölték: a limitemelés nem csupán a csekkbefizetésnél, hanem más postai bankkártyás vásárlási tranzakciónál is érvényes lesz, így levél- és csomagfeladás esetén is, csomagkézbesítőknél valamint a csekk- és csomagautomatáknál is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a postai terminálokon indított készpénzfelvételre nem vonatkozik a limitemelés, ebben az esetben továbbra is szükséges a PIN-kód megadása.

A terminálok limitbeállítását a posta banki partnere fogja elvégezni, hogy április 15-től a postai kezelésben lévő mintegy 9 000 POS terminálon is érvényes legyen a 15 ezer forintos limit - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.