Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 15. 17:02, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

A rendőrség szerint is fekete párduc mászkál Kiskunhalason

A rendőrség szerint is fekete párduc mászkál Kiskunhalason

Újabb információkat közölt a rendőrség a vadállattal kapcsolatban. Kérnek mindenkit, hogy senki se próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot!

Korábban beszámoltunk arról, hogx a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy bejelentés érkezett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített.
A videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi. Ezen felül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy:

• a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
• alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
• az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
• nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken – közölte a rendőrség.

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Továbbra is kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során