Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 04. 14:05, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

A Ryanair nem kapott felszállási engedélyt és járatokat törölt, a rendőrség válaszolt

A Ryanair nem kapott felszállási engedélyt és járatokat törölt, a rendőrség válaszolt

A magyar rendőrség az uniós gyakorlat és szabályok szerint végzi feladatait a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Makula György ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Ryanair légitársaság 13 budapesti járatot töröl a szombattól számított két hétben, mert a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóták és az utaskísérők okmányellenőrzésre elhagyják a Budapestre megérkező repülőgépet, annak ellenére, hogy csak 25 percük van a visszaindulásra. A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat a légitársaság által használt másik 170 uniós repülőtér egyikén sem.

A Ryanair levélben fordult a Budapest Airporthoz, amelyben megírta, hogy nincs jogi alapja a magyar hatóság által megkövetelt eljárásnak. A Ryanair értesítette a Budapest Airportot arról, hogy a 25 perces fordulóval induló írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől nem veti alá magát az eljárásnak. Ezután - áll a közleményben - a Budapest Airport március 1-jén a manchesteri, március 2-án a baden-badeni járatnak nem adott felszállási engedélyt, a járatokat törölni kellett.

Makula György, az ORFK szóvivője az MTI-nek szombaton minderre úgy reagált: a magyar rendőrség gyakorlata mindenben megegyezik az EU-s gyakorlattal.

Hozzátette: a korábbi évek szakmai protokollja alapján, a többi tagállammal összhangban végzik a határrendészeti tevékenységet a hatályos és vonatkozó hazai és nemzetközi normák alapján.

A Budapest Airport még pénteken a honlapján közzétett közleményben úgy fogalmazott: sajnálattal vette tudomásul, hogy egy repülőtéri működési kérdésben vita alakult ki a légitársaság és a határőrizetért felelős Repülőtéri Rendőrség között, és folytatja erőfeszítéseit, hogy ezt a vitát a két érintett fél minél rövidebb idő alatt sikeresen meg tudja oldani.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.