Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 07. 15:04, szerda | Bulvár
Forrás: mti

A Trónok harca alkotói beszállnak a Star Wars-filmekbe

A Trónok harca alkotói beszállnak a Star Wars-filmekbe

A Trónok harca alkotói beszállnak a rohamosan növekvő Star Wars-univerzumba: egy sor új filmet készítenek az űrsagához - számolt be róla szerdán a BBC News.

A Lucasfilm és a Disney kedden hozta nyilvánosságra, hogy David Benioff és D.B. Weiss 2019-ben, a Trónok harca befejezése után kezdenek hozzá a Star Wars-filmekhez. A tervek szerint a jelenlegi filmszériától különálló történetet akarnak kidolgozni, amelynek a Rian Johnson rendezte trilógiához sem lesz köze.

"1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk" - fogalmazott közös közleményében Benioff és Weiss.

A Trónok harcában nem fukarkodnak a meztelen képekkel és a erőszakos jelenetekkel, míg a Star Wars-filmek jelenetei sokkal családbarátabbak. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint azonban az alkotópáros napjaink legjobb elbeszélői közé tartozik.

Akadtak ugyanakkor, akik bírálták a bejelentést, mert a Star Wars-sorozat körüli kulcspozíciókban alig érvényesül a sokféleségre való törekvés.

"Az eddig készült és jelenleg fejlesztés alatt álló filmek alkotói csapatában, az írókat és rendezőket tekintve 96 százalékos a fehér férfiak aránya. 41 év alatt 24-en kaptak megbízást a Star Wars-filmek forgatókönyvének megírására és rendezésére, ebből 23 fehér férfi volt" - emelte ki Maureen Ryan a Variety.com honlapon megjelent cikkében hangsúlyozva, hogy ez tarthatatlan.

Benioff és Weiss csatlakozása nem az első alkalom a Trónok harca és a Star Wars útjainak találkozására: a tévésorozatban szereplő Gwendoline Christie játszotta Phasma kapitányt Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik című Star Wars-epizódokban.

A készülő Han Solo-filmben pedig a Trónok harca egy másik sztárja, Emilia Clarke szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.