Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A vasúton is nyár van

A vasúton is nyár van

A MÁV-START tájékoztatása szerint szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, ennek a leginkább a balatoni vasútvonalakon lesz jelentősége.

Ismét elindulnak a fiatalok által közkedvelt, éjszakai „bagolyvonatok”, légkondicionált, InterCity minőségű kocsikat továbbítanak egyes déli parton közlekedő járatok, valamint kerékpárszállító kocsikat is igénybe lehet venni a vonatok meghatározó részén mind az északi, mind a déli parton.
Több balatoni rendezvényhez kapcsolódva kedvezményeket ad a vasúttársaság, így érdemes vonattal utazni – többek között – a Balaton-átúszásra is. Június 16-tól az áprilisi menetrendi változások kiigazítása is megtörténik több vasútvonalon többletvonatok közlekedtetésével, illetve egyes vonatok viszonylatának meghosszabbításával. A vasúttársaság arra kéri az utasait, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről a MÁV-START honlapján, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton.


Menetrendi változások
2012. június 16. és augusztus 26. között nyári menetrend lép életbe, a megnövekvő balatoni utazási igények megfelelő kiszolgálása érdekében. Szombattól a Budapest és a Balaton északi és déli partja között – a gyorsvonatok mellett – naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre. A Balatonhoz mind a déli, mind az északkeleti mind pedig a nyugati országrészből az átszállás nélküli eljutást biztosítva közvetlen vonatok közlekednek többek között Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is. Az előző évekhez hasonlóan a „bagolyvonatok" hétvégenként ismételten elindulnak: egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között. Újra lesz Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START között létrejött megállapodás alapján a nyári menetrend ideje alatt. A klimatizált, korszerű motorvonatok az utasok igényeihez igazodva Budapestről szombaton és vasárnap, visszafelé pedig vasárnaponként vehetők igénybe.


Június 16-tól néhány, az 1. pótlékban bevezetett módosítás korrekciója is megtörténik, többlet vonatok közlekedtetésével, illetve egyes vonatok viszonylatának meghosszabbításával. Az utasokat kérjük, tájékozódjanak az indulás előtt az aktuális változásokról.


A menetrendi változások az alábbi vasútvonalakat és vonalszakaszokat érintik:
1. számú vonal Budapest–Hegyeshalom
17. számú vonal Zalaszentiván–Nagykanizsa
20. számú vonal Budapest–Porpác
26. számú vonal Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk
30a. számú vonal Budapest–Székesfehérvár
35. vonal Siófok–Kaposvár
36. számú vonal Kaposvár–Fonyód
46. számú vonal Sárbogárd–Bátaszék–Baja
75. számú vonal Vác–Balassagyarmat
78. számú vonal Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc
80a. számú vonal Budapest–Hatvan
89. számú vonal Nyékládháza–Tiszapalkonya–Erőmű
100. számú vonal Budapest–Nyíregyháza–Záhony
113. számú vonal Nyíregyháza–Mátészalka–Zajta–Szatmárnémeti
120. számú vonal Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza–Arad
121. számú vonal Mezőhegyes–Újszeged
130. számú vonal Szolnok–Szentes–Hódmezővásárhely


A 2012. évi nyári menetrendi információk elérhetők a MÁV-START honlapján, a www.mav-start.hu oldalon, az ELVIRA internetes menetrendi keresőben. A felsorolt változásokat összefoglaló füzetet a menetrendkönyv tulajdonosok térítésmentesen vehetik át a benne található szelvény átadásával a vásárlás helyszínén. Bővebb tájékoztatást az utasok a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat elérhetőségén a 06 40 49 49 49-es telefonszámon is kaphatnak.

Címkék: ELVIRA, MÁV-START, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.