Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Szeptember 04. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A vívók elnöke vendégeskedett városunkban

A vívók elnöke vendégeskedett városunkban

Városunkban járt Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség nemrégiben megválasztott elnöke.

A sportvezetőt hétfőn Vantara Gyula polgármester fogadta a városházán, ahol egyebek mellett az is kiderült, hogy az önkormányzat kiemelt feladatnak tartja a sporttámogatást, a költségvetés 1-2 százalékát fordítják ezekre a feladatokra Békéscsabán.

Csampa Zsoltot (balról) Vantara Gyula polgármester fogadta a városházán (Fotó: Such Tamás)

Csampa Zsolt szövetségi elnök Galli Zsolt, a Békéscsabai Karácsonyi Lajos Vívó Egyesület vezetőedzője és Szigeti Csaba, az önkormányzat sportcsoport-vezetője társaságában tárgyalt Vantara Gyulával.
A Magyar Vívószövetség elnöke elöljáróban elmondta: célja, hogy végiglátogassa a vidéki egyesületeket, s helyben tájékozódjon a sportág helyzetéről, a körülményekről, esetleges problémákról. Ennek a sorozatnak első állomása Békéscsaba, ahol köztudottan magas színvonalú a vívásoktatás, sok bajnok került ki már innen.
- A jövőre Budapesten megrendezendő világbajnokság sok feladatot ad, e mellett nagy hangsúlyt fektetünk az iskolai vívásoktatás fejlesztésére, a vidéki műhelyek támogatására, s elengedhetetlen az edzőképzés megújítása is – sorolta Csampa Zsolt.
Vantara Gyula azt hangsúlyozta az eszmecsere során, hogy a város kiemelten kezeli a helyi sport, így a vívás támogatását is. Ezekre a feladatokra jelenleg a költségvetés 1-2 százalékát fordítják, ám ennek kigazdálkodása egyre nagyobb terheket jelent, ezért számítanának az országos szövetség segítségére is.
- Ennek egyik módja lehetne, ha a városban meglévő, korszerű vívócsarnok otthont adhatna edzőtáboroknak, különböző versenyeknek. Így a figyelem Békéscsabára irányulhatna, ami ugyancsak fontos az itt dolgozó sportszakemberek és versenyzők számára is – ezt az ötletet már Szigeti Csaba, sportcsoport-vezető vetette fel a hétfői megbeszélésen.

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.