Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Január 17. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Hír6.hu

A Kettős-Körösön is megszűnik a készültség

A Kettős-Körösön is megszűnik a készültség

A belvízzel elöntött területek nagysága is csökken.
A levonuló árhullám szombaton elhagyja a Kettős-Köröst, így már csak a Sebes-, és Hármas-Körösön, valamint a Berettyón tartanak fenn árvízvédelmi készültséget.

Miután pénteken megszűntették a Fehér-, és Fekete-Körösön az árvízvédelmi készültséget, várhatóan szombaton a Kettős-Köröst is megszűnik az I. fokú készültség - tájékoztatta a hír6.hu-t a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, Az árhullám levonulásával párhuzamosan a belvízzel elöntött területek nagysága is csökken, az elmúlt huszonnégy órában két önkormányzat szüntette meg a belvízvédelmi készültséget.

A Sebes- és a Hármas-Körösön folytatódott az apadás az elmúlt 24 órában, mindkét folyószakasz II. fokú árvízvédelmi készültség van életben csakúgy, mint a Berettyó folyón. Viszont itt várhatóan a nappali órákban mérséklődik a jelenlegi II. fokú készültség I. fokúra. A Hortobágy-Berettyón és a Hármas-Körösön - ahol a Tisza vízállása lassítja az apadás ütemét - a készültség II. fokú.

A 340 km hosszúságú védvonalakból jelenleg I. fokú készültség 71 km, II. fokú pedig 189 km, szakaszon van érvényben. Az árvízvédekezésben foglalkoztatottak létszáma 65 fővel csökkent, így a feladatokat most 531 személy látja el.


A belvízvédelmi készültség 8 belvízvédelmi szakaszon továbbra is II. fokú, 2 szakaszon pedig I. fokú. Az elöntött terület nagysága péntekhez képest közel 600 hektárral csökkent, jelenleg mintegy 20 ezer hektár. Belvízvédekezésben foglalkoztatottak létszáma: 178 fő.


Jelenleg 12 önkormányzat folytat belvízvédelmi tevékenységet. I. fokú készültséget Elek, Füzesgyarmat, Kétegyháza, Kondoros, Méhkerék, Mezőtúr, Sarkad, Vésztő, Szeghalom és Körösladány; II. fokú készültséget pedig Ecsegfalva és Gyula tart fenn.

Hír6.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.