Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2010. Január 31. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

A szeretet a legnagyobb boldogság

A szeretet a legnagyobb boldogság

Hétköznap vagy ünnep, a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban soha nincs munkaszünet.

Mindenki nagyon nagy hévvel vetette bele magát az ünnepi készülődésbe. Így volt ez nálunk a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ, Ápoló-gondozó otthoni részlegének "D" osztályán is, mind a dolgozók, mind a gondozattak részéről. A gondolatunk azon forgott, hogy kinek mi lenne praktikus ajándék, de az elsődleges cél az volt, hogy örömet okozunk. Voltak gyermekek, akiket haza vittek a szülők, akik viszont ott maradtak azoknak nekünk gondozónőknek kellett azt a meghittséget és szeretetet átadni, amit mások ilyenkor a családjuktól kapnak meg. Nekünk gondozónőknek sem volt olyan könnyű, mivel mi délben a legnagyobb otthoni készülődés közepette (sütés-főzés karácsonyfa díszítés) hagytuk ott a családunkat, hogy elinduljunk a munkába, ami egyben a második otthonunk is.


Ünnepnapon is munkában a gondozónők a Szociális és Gyermekvédelmi Központban. A sérült gyermekek mindenoldalú ellátása napi feladat.

Amíg a családok többsége a fa alatt bontogatja az ajándékokat addig mi is, ezt tettük csak nem, úgymond a szűk családtagjaink körében, hanem a munkahelyünkön. Az az este mégis más volt, mint egy átlag munkanap. Igazán csak elindulni nehéz, mert amikor már becsukjuk az ajtót akkor, már tudjuk azt, hogy olyan szeretet, amiben azt hisszük létezik te és én, olyan nincs. A szeretetben csakis olyan van, hogy Mi! Mi mit tudunk tenni, Mi mit szeretnénk, Mi mit érzünk. Így tudjuk azt, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Központban élő sérült gyermekeknek - gondozottaknak szükségük van ránk, és a családunk, pedig tudja, hogy ez így van és megvárnak az esti vacsorával.


A gondozónők hivatástudata az ünnepnapokon is helytáll. A gyermekek öröme és boldogsága melegséggel tölti el a szíveket.

Este nyolcra megérkezik az éjszakás, aki eddig lehetett otthon és felvált bennünket, mi pedig megyünk a családhoz, és most kezdődik a második felvonás a családi ünneplés. Így töltöttük mi a szentestét és a karácsony napjait, de vállaltuk, hogy ez így helyes, mert így kerek a világ és vagyunk Mi szeretetben.

"Ha a szeretetben boldog akarok lenni, két dologtól kell megszabadulnom: attól a félelemtől, hogy nem fognak eléggé szeretni, és attól a vágytól, hogy a másikat birtokoljam. Aki ugyanis fél és birtokolni akar, végül mindent elveszít."
Kurt Tepperwein

Forrás: Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ
Szociális intézményegysége

Ötvösné Rotyis Erzsébet
Gondozónő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe