Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Január 15. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár

A VERS VILÁGA - Pályázat középiskolásoknak

A VERS VILÁGA - Pályázat középiskolásoknak

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár (www.bdmk.hu) együttműködve a Művészeti Szakközépiskolával (Szombathely, Paragvári u. 77. www.muveszeti-szhely.sulinet.hu) országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak.


P

A VERS VILÁGA - Pályázat középiskolásoknak.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár (http://www.bdmk.hu) együttműködve a Művészeti Szakközépiskolával (Szombathely, Paragvári u. 77. http://www.muveszeti-szhely.sulinet.hu) országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak.

A pályázat célja, hogy népszerűsítse a középiskolások körében a versolvasást, megmutassa, miként értelmezik a fiatalok kortárs költők alkotásait, a képzőművészet segítségével felmutassa a megszerezhető élmény és interpretáció sokszínűségét.

Pályázni lehet az előző három évben a Szép versek antológiájában megjelent bármely vers kiváltotta élmény műalkotássá formálásával. Az alkalmazható technika szabadon választott: lehet grafika, festés, pasztell, szén, tus, plasztika, érem stb. A képeket kiállítható állapotban, 50 X 70 cm-es keretbe helyezhetően kérjük beküldeni. A tárgyak bemutatását vitrinben tervezzük.

Az alkotásokat a Berzsenyi Dániel Könyvtár, 9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1. címre kérjük eljuttatni 2010. április 15-ig, jeligés csomagolásban. A jeligéhez tartozó személyes adatokat ( név, cím, telefonszám, email, a látogatott iskola megnevezése, életkor, a választott vers szerzője és címe) zárt borítékban kérjük a pályaműhöz csatolni.

A pályamunkákat szakértők értékelik. A legjobbakat kiállításon mutatja be a könyvtár. A kiállítás megnyitója és az ünnepélyes eredményhirdetés Berzsenyi Dániel születésnapjához kapcsolódva, május első hetében lesz.

Az első három helyezett alkotás, amely a könyvtár tulajdonában marad, díjazásban részesül.

I. helyezett 30 ezer Ft

II. helyezett 20 ezer Ft

III. helyezett 10 ezer Ft

A díjazottak jutalma lesz továbbá Veres Gábor szobrászművész egy-egy Berzsenyi-érme is.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet Pallósiné Dr. Toldi Mártától a 94/513-533-as telefonszámon, vagy a ptmarta@bdmk.hu email címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni