Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2015. November 11. 10:24, szerda | Bulvár
Forrás: sajtóközlemény

Agárdi whisky lett az év párlata

Agárdi whisky lett az év párlata

Bemutatkozott a Destillata győztes agárdi whisky

A párlatok Európa-bajnokságának is nevezett Destillata verseny 2015. évi győztese – immáron második alkalommal –az Agárdi Pálinkafőzde volt és több aranyérmes pálinkája mellett az akkor még hordómintaként nevezett 12 éves Single Malt whiskyje is elnyerte kategóriájában az Év Párlata díjat. Ez az első magyar készítésű prémium whisky, amely komoly nemzetközi elismerést kapott és a Whisky Show Budapest 2015 keretében bemutatkozott a hazai közönségnek is.

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-es megalakulásával párhuzamosan egy miniszteri rendelet formájában megtörtént a pálinka név használatának szabályozása is, akkor még nem sejtett erjedési folyamatot elindítva a hazai italpiacon. A zöldmezős beruházással létrejött agárdi üzem új minőségi kategóriát hozott létre a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák között, azonban mindezek mellett 2003-ban csendben, a nyilvánosság kizárásával történt valami, ami egyáltalán nem a gyümölcsről szólt:
Angliából vásárolt speciális pörkölt malátából készült két hordó whisky, ami először új készítésű zempléni tölgyfahordóba került, elrejtve a többi pálinka érlelésre szolgáló hordó közé. A kóstolás a főzőmesterek és néhány arra érdemes vendég kiváltsága volt, majd 9 év új hordós fejlődés után jött az érlelés befejező szakasza azzal, hogy a tétel átkerült addig 6 puttonyos tokaji aszút tartalmazó, fiatal hordókba.

„A végeredmény egy illatában érett szilvára, édes malátára és karamellre emlékeztető whisky, amely ízében a mogyorós csokoládé mellett magában hordozza a különböző hordós érlelési szakaszok elegáns fás tónusait és kiegyensúlyozottságát is.”- mondta Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. ügyvezető igazgatója, főzőmestere.

A különleges italból összesen 1200 palack kerül kereskedelmi forgalomba, először a világ prémium whisky szegmensének legnagyobb hazai seregszemléjén a Whisky Show Budapest 2015 elnevezésű rendezvényen kóstolhattak meg az érdeklődők.

Címkék: év párlata, agárd, whisky

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 07:27, szombat | Bulvár

Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól - VIDEÓ

Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan.

2020. Március 27. 07:07, péntek | Bulvár

Mariah Carey, Alicia Keys és Billie Eilish is bekapcsolódik otthonról egy hétvégi adománygyűjtő koncertbe

Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys Grammy-díjas amerikai énekesek is bekapcsolódnak otthonról egy vasárnapi jótékonysági koncertbe, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott amerikaiak javára gyűjt.

2020. Március 25. 17:05, szerda | Bulvár

Bál csak nagypályásoknak - VIDEÓ és FOTÓK

Csodás helyszínen, csillogó rendezvény szervezését támogathatta az ANDONIK Reklámügynökség.

2020. Március 24. 16:07, kedd | Bulvár

Nagy változás előtt áll Gájer Bálint élete - VIDEÓ

Gájer Bálintról egy dolgot biztosan sokat tudunk: a hazai swing kiemelkedő alakja.