Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Augusztus 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Akcióznak a közművek - 'aki rendesen fizet, jutalmat kap'

Akcióznak a közművek - 'aki rendesen fizet, jutalmat kap'

Egyre nagyobb a közművek kintlévősége, ezért az energiaszolgáltatók akciókkal ösztönzik ügyfeleiket a pontos fizetésre - írja a Népszava. A lakosság összesített áram-, földgáz- és távhőtartozása a Magyar Energia Hivatal adatai szerint elérte a 143 milliárd forintot, aminek majdnem fele, 65 milliárd forint 90 napnál régebbi elmaradás.

A legtöbb energiaszolgáltató a számlákat rendszeresen kiegyenlítő ügyfeleket jutalmazza. Az E.ON például jutalomkártya programmal honorálja a határidőket betartó ügyfeleit. A Fővárosi Gázművek és a Tigáz is saját kedvezménykártyát ad, a GDF SUEZ pedig nyereményjátékkal ösztönzi a határidőre fizetést. A Fővárosi Vízművek július óta 20 százalékot elenged a kútvíz- vagy medencevíz-vizsgálat díjából, az új vízmérők beszerelésénél pedig az év végéig ezer liter vizet ad kedvezményként, ha a mérőállást időben bejelenti az ügyfél, és legalább 2 köbmétert elfogyasztott.

Az árampiacon az Elmű-Émász csoport vezetett be figyelemre méltó újítást. Lényege: ha valaki behoz egy új ügyfelet, legalább 18 hónapra, akkor számláján jóváírnak bizonyos összeget. Szintén kártyát, az E.ON rendszeréhez hasonlót vezetett be a Magyar Telekom: a 'Kapcsolat Programban' alapszinten résztvevő ügyfelek 'Kapcsolat-kártyára' lesznek jogosultak, melyre pontokat gyűjthetnek, és ha időben fizetnek, ezzel arany- vagy platina kedvezményjogosultsági szintet érhetnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el