Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát

Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát

Elérhető Magyarország első akkreditált nyelvvizsgája, amelyet elsősorban az úgynevezett Z és Y generáció igényeire szabtak, és teljesítése alig fél napot vesz igénybe

- közölte az iTOLC nyelvvizsgaközpont vezetője az M1 csatornán szerdán.

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven - ismertette Egyed Bernadett.

Hangsúlyozta: az online nyelvvizsga a felsőoktatásba történő jelentkezésnél is elfogadott. Hozzátette, a papír alapúhoz képest az online nyelvvizsga nagy előrelépés, és sokkal rövidebb eredményközlési határidővel jár.

Egyed Bernadett elmondta, az iTOLC honlapján számos vizsgaidőpont közül lehet választani, 2019-ben németből és angolból hetvenkilenc időpont lesz, jelentkezni pedig tíz nappal a vizsgát megelőzően lehet. Folyamatosan vannak próbavizsga-lehetőségek is, amivel mindenki élhet, mielőtt élesben is megméretné magát. Az online próbavizsgák hamarosan otthonról is elérhetők lesznek, itt gyakorlatilag bárki szimulálhatja a nyelvvizsga körülményeit és ezt követően értékelést is kap.

A vizsgaközpont vezetője ismertette: az online nyelvvizsga a kommunikációt helyezi a központba, nyelvtani feladatokat egyáltalán nem tartalmaz. A hagyományos nyelvvizsgákhoz hasonlóan írásbeli és szóbeli részből áll. A beszédkészség mérését is számítógépen keresztül végzik.

Címkék: digitális, Nyelvvizsga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.