Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Szeptember 15. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Alföldi vízszolgáltató cégek együttműködése

Alföldi vízszolgáltató cégek együttműködése

Együttműködési megállapodást kötött a hatékony vízszolgáltatás feltételeinek megteremtéséről pénteken Békéscsabán a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. és a TVM Tisza-Maros Vízmű Üzemeltető Kft. ...

Együttműködési megállapodást kötött a hatékony vízszolgáltatás feltételeinek megteremtéséről pénteken Békéscsabán a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. és a TVM Tisza-Maros Vízmű Üzemeltető Kft. a békéscsabai székhelyű Alföldvíz Regionális Víziközmű Szolgáltató Zrt.-vel; mindhárom társaságban önkormányzatok a tulajdonosok.

A dokumentumot a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. képviseletében Tóth Attila, az igazgatóság elnöke írta alá, a TVM Tisza-Maros Vízmű Üzemeltető Kft. részéről Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere látta el kézjegyével, az Alföldvíz Regionális Víziközmű Szolgáltató Zrt.-t Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere képviselte.
A dokumentumban az önkormányzatok felhatalmazták az Alföldvíz Regionális Víziközmű Szolgáltató Zrt.-t, hogy dolgozzon ki megyehatárokon átnyúló, hatékony üzemeltetési feltételeket. Az együttműködés jogi feltételeiről ennek alapján döntenek majd.
A víziközmű szolgáltatásról szóló törvény az önkormányzatokat jelöli meg felelősnek a lakosság folyamatos és egészséges ivóvízellátásáért. A 150 ezernél kisebb fogyasztói egyenértékkel (egy lakossági víz- és szennyvízbekötés két fogyasztói egyenértéknek felel meg) rendelkező vízműtársaságok a jogszabályi előírás szerint nem működhetnek önállóan, össze kell fogniuk, vagy nagyobbakhoz csatlakozni - emlékeztetett Vantara Gyula.
Elmondta: az Alföldvíz a régióban a legnagyobb, kizárólag önkormányzatok által jegyzett szolgáltató. 72 település jegyzi a részvényeit, közöttük megyén kívüliek is vannak, amelyek januárban léptek be a részvényesek körébe. Az Alföldvíz a térség kisebb szolgáltatói számára védőernyőt tud nyújtani, a társaságnál a fogyasztói egyenérték magas, 385 ezer, korszerűek a technológiai és üzemeltetési rendszerek. A cég árbevétele 2011-ben hatmilliárd forint volt, nyereségesen gazdálkodott.
Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere kijelentette: a Szeged környéki települések közös szolgáltatója a TVM Tisza-Maros Vízmű Üzemeltető Kft. Ebben Tiszasziget, Domaszék, Kübekháza, Újszentiván, Zsombó és Röszke önkormányzatai a tulajdonosok, amelyek számára fontos az Alföld egészséges vízkincsének megőrzése. Hangsúlyozta: az Alföldvíz keretein belül a hat település együttműködése is hatékonyabb lesz.
Tóth Attila, a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: a társaság tulajdonosi körében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzatok is vannak. Az együttműködés így valójában négy megye területére terjed ki. A társaság gazdaságosan működik, 77 önkormányzat a tulajdonos, 170 ezer fogyasztói egyenértékkel rendelkezik, árbevétele 2011-ben 1,7 milliárd forint volt.
A három megyei víziközmű szolgáltatóban összesen 155 önkormányzat a tulajdonos, a társaságok 576 ezer fogyasztói egyenértékkel rendelkeznek, éves árbevételük 2011-ben 8 milliárd forint volt.


brg guz gkp

MTI 2012. szeptember 14., péntek 18:00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.