Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Június 09. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Alter partyval nyitott a nulladik napon a sörfeszt – galéria

Alter partyval nyitott a nulladik napon a sörfeszt – galéria

A csabai gasztrohullám első zászlóshajója, a Sörfesztivál és Csülökparádé csütörtökön kötött ki a sportcsarnok előtti réten. Torok nem maradt szárazon.


Soxinű fesztivál (kattints a képre!)

A 2001 óta zakatoló, általában a hétvégenként fullos jamboree szervezői egy jó ideje, az első, azaz a zéró napon a muzsika ínyencei ízlelőbimbóinak kedveznek. Bora Imre és stábja a nulladikon szó szerint tizenkilencre lapot kér. Két éve Chris Norman játszott vagy kétszáz ember előtt; oké, tavaly egy kicsit más volt a helyzet, mert a Tankcsapda – még Cseresznyével – nyitott, ami mégiscsak egy zúzós név, és gyűltek is rája a népek; azonban idén ismét hézagos volt a sátrak közti puszta, miközben egy nagyon súlyos alternatív triász (PUF, 30Y, Kiscsillag) érkezett a csillagok alá.

Nyilván nem mondok újat, de jövő tanévben a harmadik ikszbe lépő PUF-ot sokkal karakteresebbé tette az idő, az az a kopasz nagyúr (by Stephen King – Atlantisz gyermekei). Ez a kopasz úr valóban egy nagy spieler, ugyanis Leskovicsék (Lecsó) íze még jobban összeért, mint a kilencvenes évekbeli turnékon, és a dalaik által mi pedig legalább egy huszast ugrottunk vissza.


Szabadtéri sörkondícionáló

A rendszerváltozás környékén, a Polip nevű zenei szaklapban a PUF énekesnője, Potondi Anikó – aki később Lecsó felesége lett – egyszer azt nyilatkozta, hogy amikor egy tehetségkutató táborban sátoroztak, hülyére röhögték magukat, hogy a többi zenekar éjt-naphosszat gyúrja a hangszereit, míg ők csak lejtenek, hiszen a zene nem erről szól.

Továbbá a csapat (be)érettségét a békési illetőségű Szatyi hangosítóember (neki van tán a Tiszántúlon a legnagyobb cájgja) is megerősítette: „mire harmincévesek lesznek, egész jól tolják.” Azonban Szatyi szakértői véleménye mellett nem szabad csak úgy simán ellépni. Ugyanis amikor a békési majálison Republic buli van, Cipőék az utolsó nótába rendre felrángatják Szatyit a dobok mögé, vagy alá.


Vissza a sörfesztre.

Majdan a sötétedéssel egyesen arányban tűntek el a nagyszínpad előtti prériről sötét foltok. És a PUF kezéből a 30Y (korábbi írásunk itt), végül a Kiscsillag (nemrég lejegyzett cikkünkre katt) vette át a hangszereket.

Ma este pedig megtudunk minden adatot az idei fesztiválról (link még nincs).

Sukkmarci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban