Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 01. 16:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Amfetaminmérgezésben halt meg egy öt hónapos csecsemő a férfi miatt

Amfetaminmérgezésben halt meg egy öt hónapos csecsemő a férfi miatt

Vádat emeltek egy férfi ellen, akinek hanyagsága miatt 2018-ban amfetaminmérgezésben meghalt élettárásának öt hónapos csecsemője - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi élettársa tizenéves kora óta kábítószert fogyasztott, de a nő a droghasználatot harmadik terhessége idejére felfüggesztette. A gyermek két hónapos kora után azonban felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált, droggal élettársa látta el.

A pár 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová - a férfi által beszerzett - drogot is magukkal vittek. Délután a vádlott és az élettársa a por állagú, amfetamintartalmú kábítószert figyelmetlenségből olyan helyen hagyta, hogy a drog az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetaminhatás alatt álló vádlott és élettársa visszaaltatta.

A csecsemő valamivel éjfél előtt halt meg, a kábítószer okozta légzési elégtelenség miatt. Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az anya ellen tavaly ősszel emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt, élettársa ekkor szökésben volt, később azonban elfogták - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.