Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Adóügyi információcseréről szóló egyezményt írt alá a londoni magyar nagykövetségen Magyarország és Jersey kormánya.

Csák János nagykövet és Sir Philip Bailhache, Jersey külkapcsolatokért felelős minisztere ünnepélyes keretek között írta alá a „Magyarország Kormánya és Jersey Kormánya között az adóügyi információcseréről szóló egyezmény”-t.

Az adóügyi információcseréről szóló egyezmények az adóhatóság munkáját segítik. Konkrét adóügyben az adóhatóságok információt kérhetnek egymástól. A feketegazdaság szereplőinek, a céglovagoknak, a költségvetési bevételek megcsapolóinak az ilyen egyezmények jelentősen szűkítik az adóelkerülés lehetőségét.

A Jersey-vel aláírt egyezmény fő célja, hogy szabályozza a megkeresésre történő adóügyi információcserét. A szerződő felek illetékes hatóságaikon keresztül segítséget nyújtanak olyan adóügyi információk (köztük banki információk) cseréjén keresztül, amelyek előreláthatólag fontosak a szerződő felek belső jogszabályainak végrehajtásához és érvényesítéséhez az Egyezmény hatálya alá tartozó adóknál.

Jersey a Csatorna-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja. A becslések szerint 90 ezer fős, angolokból, fanciákból, illetve bevándorlókból álló lakosságú sziget a La Manche-csatornában, az észak-franciaországi Cotentin-félsziget nyugati partjainál fekszik - fővárosa Saint Helier. Legmagasabb pontja: Les Plantos, 143 m. Jersey népszerűségét elsősorban napfényes strandjainak köszönheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár