Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 04. 09:36, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Mintegy 30 millió forint uniós támogatást nyert el ápolók képzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) két intézménye - közölte a kórház az MTI-vel.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés. A program az egészségügyi szakma iránti elkötelezett, alacsonyabb iskolai végzettségű és szakképzetlen dolgozók számára kínál lehetőséget, hogy felzárkózzanak és felsőfokú szakképesítést szerezzenek. A cél, hogy a munkavállalóikat motiválni tudják, ezzel több, magasan képzett ápolóval rendelkezzenek - tájékoztatott az SZSZBMK.
A képzésre mintegy 30 millió forintot nyert el a kórházakat tömörítő intézmény, a gyakorló ápoló szakra 5,6 millió, míg az ápoló szakra 25,1 millió forint áll rendelkezésre. A tanfolyamok száz százalékos uniós támogatásból valósulnak meg, a hallgatókkal tanulmányi szerződést kötnek, a képzéseket pedig munkaidőben tartják meg.
A program előkészületi fázisában a jelentkezések lezárultak. Az SZSZBMK intézményeiből a gyakorló ápoló szak esetében 20, míg a ápoló szakot érintően 53 hallgató részvételével indulnak el a képzések, amelyek 2015 február végéig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal