Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2012. Szeptember 09. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Aradi nyár a Lencsési közházban – galéria

Aradi nyár a Lencsési közházban – galéria

Természet címmel nyílt meg pénteken a Lencsési Közösségi Ház és a Márvány Fotóműhely közös szervezésében az Aradi Fotóklub kiállítása.

S ha szeptember, akkor az Arad – fogalmazhatnánk kissé populárisan, mivel valóban ez történik immáron nyolc éve a közház életében: amikor is belép az első ember nevű hónap, hóna alatt elhozza a testvérvárosi fotósokat is.

Tarka lepke száll virágra, zümmög száz bogár - kattints a képre!

Ahogy az emberfia-lánya belelapoz egy újságba, szemét először – teljesen természetesen – általában a jobb oldali hasábokon legelteti, ahova a vezető híreket szerkesztik; így van, ha az embergyermeke belép egy kiállítóterembe: először jobbra fordul, ahonnan szinte mindig az első flashek égnek bele a memóriánkba (ez a késő tavaszi/kora nyári virágporzós-döngicsélős-bárányfelhős-búzakalászos-csillagvirágos-estsanzonos etap).

Miközben az aradi testvérklub, ha nem is következetesen, de heti lépésekben (a 24 alkotó 58 képpel érkezett) mutatja be egy esztendő létmetamorfózisát – azaz a természet a tükörképünk: ébredünk, repülünk, ölelünk, meghalunk, hókoporsó alá fekszünk. Ezzel a sok csodával szemben az emberfiú leginkább örökké a szöcske lábába kapaszkodna, messze szállna, maradna az örök nyárba’, netán belebújna a nyálkás ökörnyálba.

Mindenki hozzon magával még egy fotóst!

A kiállítást megnyitotta: dr. Kerekes Attila önkormányzati képviselő; közreműködött: Mészáros Mihály színművész; a rendezvény házigazdája: Takács Péter, az intézmény igazgatója volt. Lencsési Közösségi Ház, Békéscsaba, Féja Géza tér 1. Nyitva 2012. szeptember 21-ig, hétköznapokon 8-18 óráig.

Sukkmarci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 18. 08:24, kedd | Sport

Öngóllal nyertek a franciák, Mbappé orra eltört

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 18. 08:20, kedd | Sport

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

A szlovák válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn Frankfurtban a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában.