Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Szeptember 05. 09:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - A gyerekek egy része eljutott az iskolába a zalai Zsigárdmajorból

Árvíz - A gyerekek egy része eljutott az iskolába a zalai Zsigárdmajorból

Az áradás ellenére a Homokkomáromhoz tartozó Zsigárdmajorból - amelynek Nagykanizsára vezető útját elöntötte a Principális-csatorna vize - a gyerekek egy része csütörtökön és pénteken is eljutott az iskolába - mondta el a nagykanizsai tankerület vezetője pénteken az MTI érdeklődésére.

Tomity Mária tájékoztatása szerint - a homokkomáromi polgármester csütörtöki közlésével szemben - a Nagykanizsa palini városrészébe járó három iskolás gyereket csütörtökön és pénteken is be tudták vinni a szülők. Információja szerint egy családról van szó, ahol a négy gyerekből három általános iskolás, a negyedik középiskolába jár.
Pácsonyi Imre, a zalaegerszegi tankerület vezetője az MTI érdeklődésére pénteken azt mondta: a Zsigárdmajorban élő gyerekek közül egy szakképzős fiatal tartozik hozzájuk, ő csütörtökön és pénteken valóban nem tudott eljutni az iskolába. A szülők igazolták a hiányzást, amelyet az árvízzel indokoltak.
Bodó Tamás (független), Homokkomárom polgármestere csütörtökön arról beszélt az MTI-nek, hogy a Principális-csatorna áradása elöntötte a Zsigárdmajorból Nagykanizsára vezető egyetlen utat, ezért nem tudott eljutni az iskolába a településrészen élő nyolc gyerek. A zúzott kővel borított utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért azon személyautóval nem lehet közlekedni, csak terepjáró tud átmenni rajta.
A polgármester pénteken az MTI-vel azt közölte, a csütörtöki nyilatkozata után értesült arról, hogy a településrészen lakó gyerekek egy része mégis eljutott az iskolába. Tudomása szerint őket csütörtökön és pénteken is terepjáróval tudták bevinni.
Hozzátette, hogy az áradás miatt továbbra is nehézségeket okoz a közlekedés, mert nemcsak a köves utat öntötte el a víz, a településrészről másik irányba, a 74-es főútra vezető földút is teljesen felázott az esőzések hatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során