Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 23. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Automatikusan működő, beszerzés optimalizáló szoftver fejlesztése a PC Trade Kft-nél

Automatikusan működő, beszerzés optimalizáló szoftver fejlesztése a PC Trade Kft-nél

A PC Trade Kft. 20 762 780 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást
nyert a Vállalkozásfejlesztési Program „1.3.1-09/A Vállalati innováció
ösztönzése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt összköltségvetése 46 139 512 forint.
Kereskedelmi vállalkozások mindennapjait hivatott megkönnyíteni az a szoftver, amelyet a PC Trade Számítástechnikai Kft. fejleszt több mint 20 millió forintos Európai Uniós támogatás segítségével. Legyen szó akár kiskereskedelmi akár nagykereskedelmi profilú cégről, a beszerzési döntések optimalizálásával jelentős költségeket takaríthatnak meg, amely nem elhanyagolható szempont a jelenlegi válságos időkben.

A beszerzési döntések a rohanó mindennapokban többnyire megszokásokon, kialakult kapcsolatok alapján történnek. Pedig célszerű a forrásokat és a logisztikai költségeket időről időre felülvizsgálni. Erre azonban a hazai KKV-k esetében vajmi kevés esély van, hiszen a válság miatt megcsappant létszámú vállalkozások igyekeznek a valódi értékteremtő folyamatokra koncentrálni, figyelmen kívül hagyják folyamataik utólagos (vagy előzetes) kontrollját, legyen szó akár a minőségről, vagy akár mint jelen esetünkben a költséghatékonyságról.

„A beszerzési döntések meghozatalakor sok esetben azonnal kell dönteni, nincs
lehetőség mérlegelésre és annyi bejövő adatot kellene a beszerzőnek feldolgoznia, amit emberi erőforrásokkal képtelenség. Az volt a célunk, hogy egy olyan eszközt adjunk a vállalkozások kezébe, amellyel minden bejövő paramétert egyszerűen, automatikusan tudnak kiértékelni, és ezek segítségével a beszerzési áraikat a kívánt szinten tartsák, a logisztikai költségen pedig spórolni tudjanak.” – nyilatkozta Tóth Gábor projektvezető, a PC Trade Kft ügyvezetője.

A projekt eredménye megoldást jelent minden olyan kis- vagy nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozás számára, függetlenül a profiltól, aki/amely termékeit interneten (is) fellelhető árjegyzék alapján, vagy internetes áruházból szerzi be. A szoftver bármilyen forgalomban levő ügyviteli, ERP rendszerhez illeszthető, de nem feltétele a működésnek ilyen szoftver megléte.

PC Trade Kft.
Cím: 5600 Békéscsaba, Illésházi utca 4.
E-mail: info@pc-trade.hu
Honlap: www.pctrade.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.