Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 28. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Az államnak megy a Viszkis fizetése?

Az államnak megy a Viszkis fizetése?

Minden jel arra utal, hogy az RTL Klub hamarosan leigazolja Ambrus Attilát, azaz a whiskys rablót. A hatályos szabályozás kimondja: korábbi elítélt nyilatkozatáért semmilyen anyagi előnyhöz nem juthat, ...

Minden jel arra utal, hogy az RTL Klub hamarosan leigazolja Ambrus Attilát, azaz a whiskys rablót. A hatályos szabályozás kimondja: korábbi elítélt nyilatkozatáért semmilyen anyagi előnyhöz nem juthat, ha mégis, a pénzt be kell fizetnie az államkasszába. Vajon a Viszkis most készülő valóságshow-jáért kapott gázsi is a magyar államot gyarapítja?

Baróti Zsolt jégkorongozó, a Viszkis barátja elmondta: Ambrus Attila nem vett fel pénzt a Fókuszban tett nyilatkozatáért. Nem is vehetett volna, hiszen ebben az esetben törvénysértést követne el a feltételesen szabadlábra helyezett bankrabló. – Számos valótlan állítás jelent meg az újságokban. Attilának is mondtam, hogy ez azért van, mert nem állt ki az emberek elé, és elindultak a találgatások. Fábryval nem is tárgyalt, Hajdú Péterrel pedig, nem tudom miért, de nem jött létre az interjú. Egy biztos, pénzt senkitől nem vett át, a Fókusznak is ingyen nyilatkozott – szögezte le Baróti, aki annyit elárult, úgy tudja, hogy Ambrus Attila az RTL Klubbal mégis csak kötött megállapodást. – Az RTL Klub munkaszerződést kínált az ingyenes nyilatkozatért cserébe, akár a sajtóban meglebegtetett valóságshow is lehet belőle. Attila óvatos, nem véletlenül áll Endrényi ügyvédnő mellette. Egyébként a pletykákkal ellentétben nem fűzi őket össze szorosabb kapcsolat – magyarázta a barát.


Ambrus Attila nem nyilatkozik senkinek – kivéve az RTL Klubot (Fotó: MTI)

A Helyi Téma megkérdezte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy az általuk jegyzett törvény szerint hogyan szankcionálható, ha egy börtönviselt ember pénzt fogad el a nyilatkozatáért. – Bárki, aki ilyen esetben pénzt vesz át nyilatkozatért cserébe, a pénzt az állam számára át kell utaltatnia, már ha a bűncselekménnyel kapcsolatos szerepléséért kapja. Azt azonban nehéz megítélni, hogy egy valóságshow-ért kapott fizetség az említett törvény hatálya alá esik-e – tájékoztatott a minisztérium.
Berényi András, lapunk jogi szakértője szerint a hivatkozott jogszabály azt kívánja elérni, hogy a korábbi bűnözői életforma ne teremtsen később megélhetési lehetőséget senkinek. – El kell kerülni, hogy a bűnözőből hős váljon! Mivel a Viszkis ismert ember, puszta „celebségéből” fakadóan, jogszerűen is juthat pénzhez, ez azonban vékony jég. Ha ugyanis a szereplése bármilyen módon összefüggésbe kerül a korábbi, bűnözői magatartásával, máris életbe lép a vonatkozó jogszabály.
Ambrus Attila nehezen fogja kamatoztatni „hírnevét” hiszen saját ihletésű életrajzi könyvére is vonatkozhat a tilalom. Könyvkiadásból sem származhat vagyoni előny, ahogy a filmkészítéshez kapcsolódó jogdíjakból sem. Sőt, nem kérhet pénzt az elítélt házastársa vagy barátja sem, ha a korábbi elítéltről nyilatkozik.
A törvény ismeretében lapunk feltette a kérdést a Viszkis barátjának, ha tényleg nem kap sehonnan pénzt, vajon miből él? Tudomásunk szerint egy nagy, italforgalmazó cég is felajánlott Ambrusnak egy területi képviselői állást, de azt sem fogadta el. – Attilának megmaradt négy-öt jó barátja, akik segítik őt. Egy barátjánál lakik, amíg nem tud a saját lábára állni. Tervei vannak, de ezekről még nem igazán szeretnék beszélni – szögezte le a jó barát.
Nagy Orsolya

Forrás: Helyi Téma

Címkék: Viszkis, viszkis rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.