Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 03. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség - fotó:bbc.com

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos, a tudósok szerint ugyanis csökkenti a dohányzással kapcsolatos halálesetek számát, ugyanakkor az is igaz, hogy hosszú távú hatásai egyelőre nem ismertek.

írta mindezt a BBC. A világszerte egyre népszerűbb e-cigaretta a dohányfüst belégzése helyett porlasztott folyadékú nikotint tartalmaz. A kutatók szerint így jóval kevesebb mértékben tartalmaz káros anyagokat a szervezet számára. Emellett az elemzés arra is rámutat, hogy a hagyományosról az e-cigire történő váltás a dohányzások számát is csökkenti.

Az egészségügyi szakembereket nagyban megosztja az e-cigaretta használata, s a kutatók is felhívják a figyelmet arra, hogy mivel nem olyan régen vannak a piacon, ezért hosszú távú egészségügyi következményei egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.