Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 04. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT ÜNNEPELTÉK GYULÁN

AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT ÜNNEPELTÉK GYULÁN

A Semmelweis-napon öten részesültek elismerésben kiemelkedő szakmai teljesítményükért.

Semmelweis-nap a Rondella terasznál. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

A hagyományokhoz híven idén is megtartották Gyulán a Semmelweis-napot, melyen az egészségügyi dolgozókat köszöntötték. Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett ünnepség helyszíne a Rondella terasz volt, ahol dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

A polgármester beszédében kifejtette, a Semmelweis-nap arról szól, hogy a társadalom és az egészségügyi intézmények fenntartói megpróbálják tiszteletüket és nagyrabecsülésüket kifejezni az egészségügyi dolgozók, a szakdolgozók és az orvosok iránt. Minden kritika ellenére, alapvetően elégedettek lehetünk a magyar egészségügyi rendszerrel, amely világviszonylatban is megállja a helyét. Főként az alapellátási rendszer az, ami egy jól kiépített struktúra, noha a forráshiány miatt ezt mára már alapvetően az egészségügyi dolgozók személyes elkötelezettsége és az a jó gondolat tartja fent, amely elindította. A gyulai egészségügyi alapellátásnak a prevenció az egyik kiemelt célkitűzése, mely az elkövetkező időben még hangsúlyosabban fog megjelenni – mondta dr. Görgényi Ernő köszöntőjében.

A rendezvényen többéves kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerést vehetett át Hegedűsné Székely Edit védőnő, dr. Lájer Márta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, dr. Garay Erzsébet felnőtt háziorvos, dr. Dima Éva fogorvos és Albert Zoltánné fogorvosi asszisztens.

Az elismerések átadása után zenés vacsorával vendégelték meg a Semmelweis-napi ünnepség résztvevőit.

Az rendezvényt Gyula Város Képviselő-testülete, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a Gyulai Pálinka Manufaktúra, valamint a Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítvány támogatta.



Semmelweis-nap a Rondella terasznál. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

S. E.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.