Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Augusztus 03. 22:47, péntek | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt

Az elmúlt napokban történt

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Eladásra lopta a gázolajat (Békési Rendőrkapitányság)

Áron alul, literenként 300 forintért értékesítette a gázolajat az a férfi, aki a gyanú szerint többször is lefejtette az üzemanyagot két traktorból Muronyban. A gépek egy telephelyen álltak, ahová éjszaka járt ki. A lopott gázolajon egy fiatalember segítségével adott túl, akit bűnpártolással gyanúsít a Békési Rendőrkapitányság.

A kapitányságra július 16-án tett bejelentést egy férfi, aki elmondta, hogy munkahelyén, egy Murony külterületén lévő telepen valaki már többször kilopta az üzemanyagot két traktorból. A mezőgazdasági gépek üzemanyag csövét elvágta és alkalmanként 60 liter gázolajat vitt el belőlük. A nyomozók a bűnügyi technikusokkal közösen vizsgálták át a telepet és a járműveket, majd még a bejelentés napján azonosították a feltételezett elkövetőt. A muronyi férfi elismerte, hogy többször járt a részvénytársaság muronyi telephelyén. Gumicsövet vitt magával, amellyel kannákba fejtette le az üzemanyagot. Egy alkalommal a barátnőjét is segítségül hívta, aki tartotta a kannákat. A megszerzett gázolajat hazavitte, majd átadta egy 20 éves muronyi fiatalembernek azzal, hogy ő majd segít neki pénzzé tenni. A fiatalember literenként 300 forintért kínálta ismerősének, aki vevő volt a lopott olajra. A nyomozás adatai szerint júniusban és júliusban négy alkalommal történt lopás a telephelyen, a gyanúsított összesen 360 liter gázolajat fejtett le a gépekből. A Békési Rendőrkapitányság ellene és 24 éves barátnője ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gázolajat értékesítő 20 éves fiatalembert pedig bűnpártolással gyanúsítják.

-------------------------------

Lélekharang nyomában - megtalálta és lefoglalta a rendőrség a bronz emléktárgyat (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság)

Végegyházáról, a falu köztemetőjéből lopták el azt a lélekharangot, melyet a napokban foglalt le a rendőrség Budapesten. Az elkövetők sajnos szétdarabolták a bronzból készült harangot, a polgármester azonban így is köszönetét fejezte ki a körzeti megbízottnak. Jegyinák János r. főtörzsőrmester kitartóan dolgozott azon, hogy az érték visszakerülhessen a végegyháziakhoz.

A harangot 2012. június 7-ére virradó éjjel lopták el. A 2002-ben helyi önkormányzati képviselők által készíttetett, majd a helyi temetőben felállított bronz emléktárgyat leemelték a talapzatáról és úgy vitték el. A helyieket megdöbbentette a lopás, a falu körzeti megbízottja is nagy energiával kezdett dolgozni a bűncselekmény felderítésén. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozóival végül 2012. július 31-én Budapesten foglalták le a harang darabjait. Az elkövetők ugyanis több darabra vágták fel a bronz tárgyat, de értékesíteni nem tudták. A környéken ugyanis a színesfém átvevőhelyeken tudtak a harang eltűnéséről, így az elkövetők nem tudták pénzzé tenni. A darabokat ezért Budapestre szállították, majd egy elhagyatott területen elrejtették. Tovább bonyolította az ügyet, hogy a harang kupoláját hajléktalanok találták meg, akik elvitték egy másik helyre. A körzeti megbízott azonban átfésülte az erdőt, mindenkit meghallgatott, aki ott volt. Így talált rá azokra, akik a hiányzó darabot is előadták.

Végegyháza település polgármestere, Varchó István kitartó és eredményes munkájáért köszönetet mondott a falu körzeti megbízottjának, Jegyinák János r. főtörzsőrmesternek.


------------------------------------

Több lopás is lehet a fiatalok számláján - volt olyan kerékpár, amit szétszereltek, majd átfestettek (Szeghalmi Rendőrkapitányság)

Nem akart gyalogolni és véletlenül volt nála egy fogó. Ezért lopott kerékpárt egy szeghalmi fiatal nemrégiben Körösladányból. Barátaival rendszeresen kerékpározik, és a gyanú szerint az elmúlt hetekben több biciklire is szemet vetettek. A Szeghalmi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 18 éves fiatalemberrel szemben.

Egy Körösladányban történt lopás kapcsán került a nyomozók látókörébe a szeghalmi fiatal. A városban 2012. július 8-án hajnalban tűnt el egy 20 ezer forint értékű, hat sebességes bicikli. A tulajdonosa egy kerékpártárolóban zárta le, de mire visszament érte, már nem találta meg. Hajnali fél 1 és fél 5 között nyoma veszett. A rendőrök július 30-án állították elő és hallgatták ki a fiatalembert, aki elismerte a lopás elkövetését. Elmondása szerint július 7-én este barátaival kerékpárral mentek át Szeghalomból Körösladányba egy rendezvényre. Hajnalig szórakoztak, majd mikor visszaindultak volna észrevette, hogy az ő kerékpárjának kilyukadt az egyik gumija. Először gyalogosan indultak haza, de amikor az övtáskájában a telefonját kereste, hogy megnézze, hány óra, kezébe akadt egy fogó. A szerszámot egyébként munkavégzéshez használja, de ha már véletlenül ott volt elővette. Barátai ugyanis nem akartak gyalogolni, és arra biztatták, lopjon egy biciklit, amivel haza tekerhet. Oda is ment egy kerékpártárolóhoz, kiszemelte a legvékonyabb lakattal lezárt kerékpárt és elkötötte. Szeghalmon aztán átadta az egyik társaságában lévő fiatalembernek, a sajátját pedig hazatolta.

Előállításakor azonban egy olyan kétkerekűt találtak nála, ami ugyancsak bűnös úton került hozzá. Elmondása szerint ezer forintért vette az egyik barátjától, aki tudomása szerint lopta azt. Szétszerelte, átfestette pirosra, de nem használhatta sokáig, mert lefoglalták tőle. A Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a 18 éves gyanúsított és a rendszeresen a társaságában lévő fiatalok követhettek-e el további lopásokat.


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.