Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 29. 08:00, kedd | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

Az elmúlt napokban történt - egyéb események

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Tegnap hajnalban Gyomaendrődön, egy szórakozó helyen ismeretlen személy tettleg bántalmazott egy 31 éves dévaványai férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.
A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően néhány órán belül sikerült megállapítani az elkövető kilétét. A 23 éves köröstarcsai férfi gyanúsított kihallgatása megtörtént.
Az eljárást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértő bevonásával.

---------------------------------------------

Illegális bevándorlók és egy embercsempész elfogása

- Összesen 24 illegális migránst fogtak el a battonyai és a lökösházi határrendészek -


A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai november 25-én este szolgálat ellátásuk során Dombegyház területén járőröztek, amikor egy gyanúsan mozgó román rendszámú mikrobuszra figyeltek fel. A járőrök felvették a kapcsolatot a battonyai határátkelőn dolgozó kollégáikkal, aki tájékoztatták őket, hogy a sofőr egyedül tartózkodott a járműben, mikor Magyarország területére lépett. Ehhez képest a kisbusz ablakai szinte teljesen le voltak párásodva, amelyből arra következtettek, hogy több személy is lehet a gépkocsiban. A Békés megyét elhagyó járművet ellenőrzés alá vonták a határrendészek, amelyben a vezetőn kívül 15 férfi és egy 1 nő tartózkodott. A külföldi személyek a kilétüket és a tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a sofőrrel együtt előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre.


A 16 személyről kiderült, hogy algír, tunéziai, egyiptomi, palesztin és szomáliai állampolgárok. Az elfogásuk előtt nem sokkal a sofőr segítségével, okmányok nélkül, Dombegyház térségében léptek az ország területére. Mindannyian egy román menekülttáborból érkeztek, akiket az idegenrendészeti eljárás lefolytatását követően átadtak a román hatóságoknak.

A kisbuszt vezető román nőt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd az őrizetbe vételére került sor és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának elrendelését.

November 26-án hajnalban Lőkösháza térségében sem volt csendes az éjszaka. 02 óra 40 perckor a lőkösházi határrendészek hőkamerával felszerelt felderítő gépjárművel járőröztek. A Kétegyháza irányába futó vasúti sínpálya környékén ismeretlen személyek mozgását fedezték fel, akik Románia felől Kétegháza irányába haladtak. Fél óra múlva sikerült intézkedés alá vonni a 8 emberből álló társaságot, akik személyazonosságukat és Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket. Csak menekültek részére kiállított román igazolványokkal rendelkeztek, amelyekből kiderült, hogy marokkói állampolgárok. A személyek elmondták, hogy illegális módon, a zöldhatáron érkeztek Romániából és a jobb élet reményében akartak eljutni Nyugat-Európába. Az idegenrendészeti eljárás során kitoloncolták, majd átadták őket a román határőrizeti szerveknek.


Albert István r. fhdgy.
sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.