Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. December 20. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Az emberi test teljessége Prisztavok Tibor alkotásaiban

Az emberi test teljessége Prisztavok Tibor alkotásaiban

Prisztavok Tibor kiállítása zárja a Békés megyei művészek alkotásaiból nyíló tárlatok sorozatát a megyeházán, Békéscsabán. A szobrászművész alkotásai december 16. és január 15. között tekinthetők meg.

A megyeházán, Békéscsabán 2002 óta hagyomány, hogy valamennyi soros megyegyűlés előtt Békésben élő, ide kötődő művészek munkáiból nyílik tárlat. A megyeháza közeljövőbeli költözése miatt december 16-án ez a rendezvénysorozat véget ért, méltó lezárásként Prisztavok Tibor kiállítását tették látogathatóvá.


A december 16-ai megyegyűlés napján nyílt meg tárlata
(A képekre kattintva további fotók érhetők el)

A szobrászművész és tanár néhány hónapja még kollégája, Lovas Gábor munkáit méltatta ugyanitt, a staféta azonban ezúttal hozzá került, Kónya István megyei alelnök köszöntőszövege után őt dicsérte Vadászné Ablonczy Emőke. A textilművész feltette a kérdést: mitől válik tökéletessé egy szobor? Szerinte attól, hogy nem lehet elmenni mellette, és úgy véli, a most kiállított alkotások sem eresztik el a szemlélődőt. Prisztavok Tibor szobrai a mozgásban lévő emberi testek teljességét, dinamizmusát ragadják meg.


Az emberi test teljességét ragadják meg Prisztavok Tibor művei

Ezen a délelőttön a kocka is fordult egyet, hiszen ez alkalommal diákjai, a csabai evangélikus gimnázium és művészeti szakközépiskola tanulói alkothattak véleményt tanáruk munkáiróól, miután közülük sokan részt vettek a megyeházi megnyitón. Prisztavok Tibor kiállítása megtekinthető január 15-éig, munkanapokon 8 és 16 óra között, a Derkovits sor 2. szám alatt.

G.E.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt